Єдиний шанс на життя - зупинка серця на годину

2391 0

Ми у соцмережах:

Єдиний шанс на життя - зупинка серця на годину

Зупинка серця на годину, оперативне втручання в умовах штучного кровообігу з затисканням аорти. Так рятували життя пацієнту зі складних діагнозом фахівці Обласного центру кардіоторакальної хірургії Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка.

77-річний чоловік потрапив до обллікарні з підозрою на тромбоемболію легеневої артерії (ТЕЛА), згодом це підтвердили, а після проведення комп’ютерної томографії встановили діагноз субмасивна ТЕЛА з тромбами в правому передсерді. Спершу хворому запропонували та провели медикаментозне лікування, але, на жаль, воно не принесло бажаних результатів.
Лікарями Обласного центру кардіоторакальної хірургії було прийнято рішення прооперувати пацієнта, адже це єдина можливість його врятувати.

Під час хірургічного вручання операційній бригаді лікарям-хірургам серцево-судинним Валерію Букаріму, Євгенію Крючкову, доктору медичних наук Олексію Крикунову із Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова та лікарю-анестезіологу Володимиру Мегері вдалося видалити тромби з легеневої артерії та правої і лівої гілок легеневої артерії. Одразу після зняття затискача з аорти серцева діяльність пацієнта відновилася самостійно, і вже через 4 години чоловік міг самостійно дихати. На 8 день після проведеного оперативного втручання пацієнта виписано додому, повідомляє РОКЛ імені Юрія Семенюка. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також