Ефективний контроль здоров’я: базові аналізи за півціни

735 0

Ми у соцмережах:

Ефективний контроль здоров’я: базові аналізи за півціни

Здоров’я є нашим найціннішим скарбом. Піклуватися про себе потрібно постійно. Найпростіший, але водночас найефективніший підхід - відстежувати стан власного здоров’я, здаючи щонайменше раз на рік базові аналізи крові та сечі для контролю.

Це - один з найінформативніших методів перевірки здоров’я, що забезпечує ранню діагностику хвороб, допомагає запобігти розвитку хронічних захворювань, а відтак відкриває шлях до хорошого самопочуття та довголіття.

Чому доцільно здати ЗАК?

Загальний аналіз крові (ЗАК) – один з найпростіших аналізів, який досліджує загальний стан організму, допомагає встановити правильний діагноз та одразу спростувати певні підозри.

ЗАК потрібний для діагностики порушень системи кровотворення, у разі появи запальних процесів, алергійних реакцій. Доцільно здати ЗАК, коли є відчуття загальної слабкості, діймає головний біль, запаморочення, підвищена температура тіла, і Ви помічаєте початок запальних процесів в організмі.

Рекомендовано здавати ЗАК і тоді, коли готуєтеся зміцнювати імунітет, проводити очищення організму, змінювати дієту, починати тренування. Діагноз «здоровий» - надихає та приносить впевненість у прагненні розвиватися.

Як правильно підготуватися до здачі ЗАК?

Варто пам’ятати, що венозна кров відбирається натщесерце або через 8-12 годин після прийому їжі. У день дослідження допускається вживання невеликої кількості води. Проте за 6-12 годин до дослідження слід виключити стресові ситуації, прийом алкоголю, паління, прийом їжі, та обмежити фізичну активність. Також слід виключити прийом ліків.

Для чого здавати ЗАС?

Загальний аналіз сечі (ЗАС) - це один з найпоширеніших аналізів, з якого починається діагностика майже кожного захворювання. Він виявляє наявність вірусних інфекцій, бактеріальних захворювань. Визначені показники допомагають, зокрема, діагностувати захворювання нирок та сечовивідних шляхів. Також ЗАС допомагає виявляти цукровий діабет, порушення в роботі ендокринної системи.

Як ретельно підготуватися до здачі ЗАС?

За день до здачі аналізу рекомендовано не споживати яскраві фрукти та овочі – буряк, моркву, вишню, смородину, продуктів, які можуть забарвити сечу. Напередодні та у день здачі аналізу потрібно відмовитися від кави й паління, а від алкоголю - не менше ніж за 72 години до здачі аналізу. Також не рекомендується за день до здачі аналізів приймати діуретичні препарати та біодобавки.

Як зробити відбір для ЗАС?

Готуючись до збору ранкової сечі, потрібно провести ретельне підмивання та підготувати спеціально призначений контейнер для неї.

Першу порцію ранкової сечі випускають в унітаз, а тоді відбирають у контейнер середню порцію. Щільно закритий контейнер з відібраним біоматеріалом потрібно доставити у лабораторне відділення впродовж двох годин після забору.

В один день можна здійснити відбір ранкової сечі лише на одне дослідження.

Базові аналізи

До слова, Перша медична соціальна лабораторія «Ескулаб» підготувала акційну пропозицію, яка має на меті допомогти нашим містянам більш ефективно контролювати стан власного здоров’я. У період з 15 жовтня до 30 листопада у всіх відділення ПМСЛ «Ескулаб» у Рівному та області діє знижка у 50% на проходження загального аналізу крові (ЗАК) та загального аналізу сечі (ЗАС).

Ознайомитися із переліком досліджень, які виконує лабораторія та знайти найближче до Вас відділення мережі, можна на сайті ПМСЛ «Ескулаб». Також у лабораторії працює власна Інформаційна лінія 0 800 503 680, зателефонувавши на яку можна отримати детальну інформацію про підготовку до аналізів, статус свого замовлення, та графіки роботи відділень. Як кажуть в «Ескулаб», здоров’я планується вчасно, а тепер ще й вигідно!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також