Єгер «вполював» сім відвідувачів кафе

1791 0

Ми у соцмережах:

Єгер «вполював» сім відвідувачів кафе

14 січня єгер приватного мисливського господарства Олексій Зима у селі Біле Володимирецького району стріляв у кафе в людей, які там відпочивали. Семеро з них з пораненням опинилися в лікарні. Звернувся до лікарів і товариш єгеря, якого той буцімто захищав від п'яного гурту.

Увечері 22-річний Олексій Зима приїхав з села Бишляк, в якому мешкав, у Біле, щоб перекусити з друзями у кафе, розташованому в сільському магазині. Туди ж прийшла відзначати свято Василя компанія сільської молоді — близько двадцяти молодих людей. Як розповіла згодом продавець, обидві компанії поводилися спокійно, не хуліганили й не сварилися між собою. Аж раптом на вулиці стався якийсь конфлікт. Хтось із друзів єгеря на вулиці нібито послизнувся і впав. Раптом Зимі видалося, що хлопці не допомагають піднятись, а б'ють його товариша. Без вагань схопив рушницю і тричі вистрелив у людей. На щастя, не смертельно, врятував зимовий одяг. Як насправді розгорталися події у Білому та хто є винуватцем стрілянини — з'ясовують слідчі. За хуліганство із застосуванням зброї Олексій може отримати від трьох до семи років позбавлення волі.

Коментарі

Геннадій Юрчук, т.в.о. начальника УМВС України в Рівненській області: — Єгер мав одноствольну рушницю, з якою зазвичай охороняв мисливські угіддя. В магазині хлопцю зробили зауваження, щоб вийшов з рушницею з торговельного закладу. Він поклав зброю на сани й повернувся до своєї компанії, з якою разом випивав. Близько 20-ї години зайшли молоді люди й сіли за сусідній столик. Почалася словесна перепалка, підозрюваний вийшов на вулицю і тричі вистрелив у вікно магазину. До речі, один патрон має до 50 дробин. Поранені восьмеро відвідувачів кафе, їх відвезли в лікарню, де надали медичну допомогу. Мисливську рушницю вилучено. На ній немає номера, немає також реєстрації зброї за затриманою особою. Проводиться перевірка тривалості користування рушницею та місця придбання. Чоловік, який влаштував стрілянину, довгий час вживає спиртні напої та відноситься до категорії людей, які можуть поводитися неадекватно. Він одружений і має двох малолітніх дітей. Сергій Міськевич, прокурор Володимирецького району: — Прокуратура області проводить процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї. Потерпілі отримали легкі тілесні ушкодження, шестеро з них ще у лікарні. Єгер перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Можливо, він і далі перебуватиме під вартою. Олександр Волочнюк, заступник головного лікаря Володимирецької районної лікарні: — Постріли були зроблені дрібним мисливським шротом у сідниці та ноги, поранення поверхневі, життєво важливі органи, кровоносні судини чи нервові закінчення не ушкоджено. Хлопців привезли в лікарню у нетверезому стані. Навіть після поранень вони випивали, намагаючись "заглушити біль". Володимир Артюшик, приватний підприємець, в якого працює єгерем Олексій Зима: — Олексій у мене працює з жовтня, знаю я його близько року як надійну і відповідальну людину, хорошого сім'янина. Те, що на нього наговорюють, нібито любив випити і поводиться неадекватно — неправда. У мене є свідок цієї події і я його привезу в міліцію. Він неповнолітній, учень 10 класу, проте, гадаю, у присутності адвоката і батьків його свідчення врахують. Не Олексій розпочав бійку. Місцеві хлопці забрали його речі і вимагали "могорич", потім почали його бити і стріляти у нього. Як у такій ситуації можна повестися? Людину довели. Після того, як Олексій стріляв, ті, хто нібито постраждав, і далі сиділи і випивали. У понеділок зранку я йому дав завдання: об'їхати майданчики для годівлі тварин, у Біле він поїхав вже після роботи. З ким він був — я не знаю, це не мої працівники. До речі, так звані потерпілі забрали і воза з конем, і все, що на ньому було. Підводу і тварину повернули, а ось велосипед, бензопилу і хомут не віддали й досі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також