Єгипет: країна 1001 задоволення

4587 0

Ми у соцмережах:

Єгипет: країна 1001 задоволення

Єгипет манить українських туристів не тільки можливістю покупатись у найбільш теплому, чистому і солоному Червоному морі та помилуватись кораловими рифами, а й здійснити подорож у пустелю, познайомившись із місцевими жителями — бедуїнами, прогулятись біля підніжжя пірамід і Великого Сфінкса, відправитись у круїз по Нілу, повторити шлях Мойсея, піднявшись на вершину священної гори Сінай.

Пляжний відпочинок Відпочивати в Єгипті можна у будь-яку пору року, однак і тут є свої сезонні особливості: на єгипетських курортах Червоного моря найбільш комфортно — у жовтні-листопаді, а от на курортах північного Єгипту, що розташовані на березі Середземного моря — найкращий відпочинок з травня по вересень. Повітря в Єгипті сухе, дощі бувають дуже рідко, а от вітер дме постійно, тому спека переноситься легко. Більшість курортних готелів розташовані на узбережжі Червоного моря: на одному березі знаходяться курортні міста Хургада, Ель Гунна і Сафага, на Сінайській стороні — Шарм-ель-Шейх і Дахаб. Хургада. Тут цілий рік сяє сонце, тут безкінечні пляжі на фоні пустельних гір, зручний для сервінгу вітер і чисті голубі лагуни для підводного плавання. В найбільш холодному місяці — лютому — температура морської води біля узбережжя Хургади не опускається нижче +2022°С, а повітря прогрівається до +2325°С і вище. В найбільш спекотному місяці — серпні — температура води, як правило, не нижча +28°С, а повітря — не вища +35°С. До того ж типовий для Хургади постійний морський бриз робить приємним перебування на пляжі навіть у найбільш спекотні місяці. Хургада — з її чарівною грою кольорів моря — від блакитного до бірюзового — ідеальне місце для серфінгу. Центри серфінгів розташовані поблизу найкращих готелів, тренери добре володіють основними іноземними мовами. Будь-яке обладнання — від костюма до дошки і трапеції — можна взяти напрокат. Ще одна «родзинка» Хургади — дивовижне світломузичне шоу фонтанів. А на півдні цього містечка знаходиться легендарний палац «Тисяча і одна ніч», споруджений у стилі східного Діснейленду. Ель Гуна — це чарівне містечко знаходиться за 30 км на північ від Хургади. Всі готелі Ель-Гуни розташовані на островах, з’єднаних між собою містками і переходами, а по каналах курсують невеличкі човники. Мабуть, тому це місто називають Венецією на Червоному морі і, мабуть, тому воно таке популярне у художників та фотографів зі всього світу. Для них тут навіть споруджений спеціальний комплекс — і дім, і майстерня. А заможні єгиптяни залюбки будують в Ель-Гуна розкішні вілли. Південніше від Хургади розташований ще один курорт, який з кожним днем стає все популярнішим — Сафага. Міжнародне визнання цей курорт здобув завдяки своїм унікальним екологічно чистим піскам, здатним вилікувати низку шкірних хвороб та хвороб опорно-рухової системи. Шарм-ель-Шейх — один з найкрасивіших і недорогих курортів Єгипту, розташований на півдні Сінайського півострова. Простори, оточені горами, нагадують місячний пейзаж і створюють відчуття спокою. Контрастом величній красі гір та пустелі є готелі, що потопають у зелені садів і квітів, з просторими піщаними пляжами, бірюзовим морем і голубими озерцями басейнів. Тут немає міст, в яких живуть місцеві жителі — це компенсується розвинутою інфраструктурою готелів і туристичних послуг.

Розваги для екстремалів: на морі і в пустелі Червоне море переповнене кораловими рифами — в деяких місцях, зокрема, в Шар-ель-Шейху, вони підступають просто до пляжів — достатньо одягти маску з трубкою, щоб помилуватись чудовим підводним світом. Для сміливих туристів організовують екскурсії на коралові рифи у відкрите море, а для тих, хто боїться лізти в море з маскою чи аквалангом, пропонується акваскоп — спеціальні судна з підводною капсулою, великими ілюмінаторами і скляним дном. Для туристів, яким до душі пустеля, влаштовують сафарі на джипах, під час яких можна зустрітись із місцевими жителями — бедуїнами, побачити, як добувається вода в пісках і чим харчуються люди в пустелі. Під час сафарі є можливість відвідати монастир св. Катерини, розташований біля підніжжя Сінайської гори, і знамениту каплицю Неопалимої купини, а також кольоровий Каньйон з місячними пейзажами, протяжність якого близько 700 метрів.

Що по чім У липні-серпні вартість тижневого відпочинку в тризірковому готелі починається від $289. Тиждень відпочинку в п’ятизірковому готелі обійдеться приблизно в $510. У вартість турів входить авіапереліт, трансфер і проживання в готелі, більшість яких діють за схемою «все включено». В аеропорту Єгипту окремо доведеться оплатити туристичну марку, що заміняє візу і коштує $15. З усіх курортів Червоного моря влаштовуються екскурсії в Лускор і Каїр. Поїздки тривають день і навіть більше. Туристам покажуть гробниці фараонів і піраміди, заодно нагадають історію древнього Єгипту. Поїздка з Хургади в Луксор коштує приблизно $65 (автобусом). З Хургади в Каїр екскурсія на один день коштує $230 (літаком) та $70 (автобусом). На гору Сінай екскурсії влаштовуються тільки із Шарм-ель-Шейху. Пройти слідами Мойсея на висоту понад 2 тис. м коштує $80 для дорослих і $40 для дітей. Дайвінг-тури, тобто подорож на морське дно, в середньому коштують $55. На згадку про подорож до Єгипту туристи привозять сувеніри: статуетки богів; папіруси (щоб не купити фальшивку, зімніть його: якщо папірус випрямиться — значить справжній); кальян (переконайтесь, що він не декоративний); олії та есенції; прикраси із золота та срібла; шкіряні вироби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також