Екологи: міська лікарня у Дубровиці завдала шкоди довкіллю

1007 0

Ми у соцмережах:

Екологи: міська лікарня у Дубровиці завдала шкоди довкіллю

Державна екологічна інспекція Поліського округу у вересні-жовтні 2021 року позапланово перевірила дотримання вимог природоохоронного законодавства комунальним некомерційним підприємством «Дубровицька міська лікарня» .

Спеціалісти Інспекції виявили низку порушень природоохоронного законодавства.

З 14 листопада 2015 року комунальне підприємство здійснювало самовільний забір та використання підземної води за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог статей 44,48 Водного кодексу України.

Крім того, з 14 листопада 2015 року також скидала стічні води з очисних споруд без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог статей 44,70,95 Водного кодексу України.

За виявлені порушення водного законодавства відповідальних осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та нараховано і пред’явлено для добровільного відшкодування претензії на загальну суму 432 441 грн.

Підприємство повністю визнало свою вину та добровільно сплатило суму заподіяної шкоди довкіллю, повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також