Екологи підрахували, скільки риби загинуло у річці Случ

869 0

Ми у соцмережах:

Екологи підрахували, скільки риби загинуло у річці Случ

Нагадаємо, що на телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу звернувся житель с. Тишиця, який повідомив, що на річці Случ неподалік сіл Тишиця, Витковичі, Князівка та міста Березне Рівненського району спостерігається замор водних біоресурсів.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно із залученням працівників Рибоохоронного патруля обстежили береги  річки Случ та вияивли загибель  43670 екземплярів риби серед яких:  плітка – 24200 екземплярів;  верховодка – 7700 екземплярів;  окунь – 4400 екземплярів;  краснопірка – 6600 екземплярів;  судак – 330 екземплярів;  лящ – 440 екземплярів.

 

Спеціалістами відділу інструментально – лабораторного контролю відібрали проби поверхневої води в річці Случ для подальшого лабораторного дослідження вимірювань показників складу та властивостей проб води, зміни яких могли спричинити загибель водних біоресурсів.

Фахівціи Інспекції розрахували збитки,  заподіяні рибному господарству. Вони становлять 4 млн. 826 тис. 986 грн.

Матеріали за фактом загибелі риби  готуються для передачі до Головного управління національної поліції в Рівненській області для відкриття кримінального провадження за статтею  242 Кримінального Кодексу України, тобто за фактом порушення правил охорони вод., 

 

Інспекція  зобов’язала Березнівську територіальну громаду  вжити невідкладних заходів реагування щодо прибирання загиблих водних біоресурсів з річки Случ у визначене та погоджене з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області місце утилізації. Про цей факт повідомили  Головному управлінню ДСНС у Рівненській області .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також