Екологи вимагають, щоб «Костопільводоканал» сплатив збитки за забруднення річки Замчисько

813 0

Ми у соцмережах:

Екологи вимагають, щоб «Костопільводоканал» сплатив збитки за забруднення річки Замчисько

Ще одне підприємство з Рівненщини, що увійшло в перелік забруднювачів водних об’єктів, відшкодує збитки.

Під час проведення заходу державного нагляду  комунального підприємства Костопільської міської ради «Костопільводоканал» державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено, що очисні споруди цього підприємства працюють недостатньо ефективно і не забезпечують належне очищення стічних вод. Це підприємство входить в ТОП- 500 найбільших забруднювачів водних об’єктів України.

Згідно даних лабораторних досліджень, проведених відділом інструментально- лабораторного контролю Інспекції та хімічною лабораторією стічних вод підприємства виявлено, що скид стічних вод з очисних споруд здійснюється з перевищенням встановлених дозволом на спецводокористування нормативів ГДС, що призвело до забруднення річки Замчисько та є порушенням вимог статтей 44, 70, 95 Водного кодексу України.

Обсяг скинутих недостатньо-очищених стічних вод за період з 1 червня 2021 по 31 грудня 2021 року становить 285044,4 м3.

Розмір збитків, заподіяних державі, внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів КП КМР «Костопільводоканал», становить 51 тис. 698 грн.

У разі відмови від добровільного відшкодування збитків, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутися до суду з позовом про стягнення їх у примусовому порядку. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також