Екологи вимагають, щоб міськлікарня на Поліссі сплатила гроші за використання підземних вод

1241 0

Ми у соцмережах:

Екологи вимагають, щоб міськлікарня на Поліссі сплатила гроші за використання підземних вод

Комунальне підприємство на Рівненщині за забір та використання підземної води за відсутності відповідного дозволу має сплатити майже 400 тис. гривень.

Державна екологічна інспекція  Поліського округу в жовтні місяці минулого року провела позаплановий захід державного нагляду щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів підприємства, яке увійшло до переліку забруднювачів водних об’єктів України, а саме – комунального некомерційного підприємства «Дубровицька міська лікарня» Дубровицької міської ради.
Під час перевірки встановлено, що з листопада місяця 2015 року лікарня у Дубровиці здійснює забір та використання підземної води за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог статтей 44,48 Водного кодексу України.
За виявлені порушення відповідальних осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.
Розмір збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів комунальним некомерційним підприємством «Дубровицька міська лікарня» Дубровицької міської ради, становить 381 тис. 059 грн. На таку суму для добровільного відшкодування, підприємству виставлено претензію. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також