Екологи змусили кооператив відшкодувати збитки, завдані незаконними вирубками дерев

599 0

Ми у соцмережах:

Екологи змусили кооператив відшкодувати збитки, завдані незаконними вирубками дерев

Спеціалізований сільськогосподарський обслуговуючий кооператив "Кам'яне-Случанський» на Сарненщині торік у листопаді перевірили державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, знайшли порушення вимог природоохоронного законодавства та виставили штраф.

Основною діяльністю кооперативу є надання послуг державі по охороні та захисту лісів, по веденню лісового господарства і захисного лісорозведення та з інших питань лісівництва.

За результатом проведеної перевірки, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, виявлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства:

- під час відведення насадження для проведених рубок проріджування відбір дерев проведено не на всій ділянці та без урахування рівномірного розміщення кращих дерев;

- не здійснювались заходи щодо мінімізації пошкодження дерев, що не підлягають вирубуванню;

- не забезпечувалась належна охорона лісів від незаконних рубок;

- було виявлено порушення ст.10,17 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та ст.17 Закону України «Про відходи».

- За всі виявлені порушення для добровільного відшкодування шкоди заподіяної лісу внаслідок проведення незаконних рубок дерев, підприємству було пред’явлено претензію на суму 106 тисяч 459 гривень, - повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу. - І вже сьогодні справу доведено до кінця, уникнути відповідальності не вдалось, збитки завдані довкіллю відшкодовані кооперативом в повному обсязі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також