Екоторбинка - замість поліетиленового пакета

831 0

Ми у соцмережах:

Екоторбинка - замість поліетиленового пакета

Сьогодні - Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. Будьмо екоактивними – проживемо хоча б один день без використання поліетиленових пакетів!

 

За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових пакетів, із них переробляється лише 1-3%. При цьому до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику, у тому числі й поліетиленових пакетів. У середньому період розкладу одного пакета – 100-200 років.

Кожен українець щороку використовує близько 500 поліетиленових пакетів, у той час як у ЄС цей показник наближається в середньому до 90. Від пакетів щороку помирає близько мільйона птахів і 100 тис. тварин. Також вони становлять загрозу людському здоров’ю, оскільки їхні частинки можуть потрапляти у харчі та воду.

Нині вже близько 40 країн світу обмежили або повністю заборонили використання поліетилену. Повністю відмовилися від пакетів Ефіопія, Кенія, Уганда, Руанда, Камерун, Бангладеш, Сінгапур, Індія, Франція, Тайвань та ін. Деякі країни застосовують обмеження та податкові важелі: Китай, В'єтнам, Ізраїль, Данія, Ірландія, Чехія, Австрія, Швейцарія, Іспанія, Естонія та ін.

У листопаді 2019 парламентарі  прийняли за основу (365 голосів) проєкт закону про обмеження обігу пластикових пакетів на території України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також