Ексдиректор металобази з Рівного очолив райадміністрацію в «ДНР»

4532 0

Ми у соцмережах:

Фото з бази

Колишній директор рівненського підприємства працює очільником району в так званій ДНР. Екскерівник фірми «Керамет-Рівне» Олександр Спінул - нині чиновник у смт Тельманове у т.з. Донецькій народній республіці.

Він обіймає посаду голови "Тельманівської райадміністрації", йдеться на офіційному сайті. Сепаратистські новинні ресурси розповідають, що до війни Спінул був донецьким бізнесменом, повідомляє Радіо Трек..

Утім з 2007 по 2013 рік він керував фірмою «Керамет-Рівне», яка приймала металобрухтом. До цього Спінул працював на керівних посадах донецьких підприємств. 

«Українська кар'єра» у біографії Олександра Спінула обривається у грудні 2015 року, коли він покинув пост начальника західного управління компанії ОО «Інтеграл» (Керамет-Рівне). Перед тим він отримав грамоту Українського союзу промисловців і підприємців.

До слова, у Рівному колишнє підприємство Спінула розташоване на вулиці Білій, 87а. Нині там приймає метал підприємство «Інтеграл».

Ці фірми належать всеукраїнській компанії заготівлі та збору чорних металів «Керамет». Але це вже інша історія.

Далі Спінул повернувся на Донбас, де також працював у бізнесі. У 2019 році його призначають на посаду керівника Тельманівської адміністрації.

З того ж року діє його сторінка у забороненій російській соцмережі «ВК». Інші облікові записи – видалені. Так, якщо спробувати знайти дописи у соцмережах про Спінула до 2019 року, можна наштовхнутися на видалені сторінки та дописи.

На його ж офіційній сторінці у ВК висвітлюється діяльність сепаратистської адміністрації, регулярно ведеться пропаганда щодо «украинской агрессии» тощо. І вважає важливими поправки до Конституції РФ, які анулювали президентські терміни Путіна.

Зараз Спінул занесений до бази «Миротворець». Також джерела кажуть, що "чиновник" товаришував з убитим главою ДНР Олександром Захарченком.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також