Ексдиректор НАБУ Артем Ситник тепер має нову посаду

619 0

Ми у соцмережах:

Ексдиректор НАБУ Артем Ситник тепер має нову посаду

12 травня голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков призначив своїм заступником Артема Ситника.

У НАЗК він відповідатиме за такі напрями:

координація взаємодії з правоохоронними органами та органами прокуратури, у тому числі забезпечення розгляду обґрунтованих висновків про злочини, виявлення активів осіб, причетних до військової агресії проти України;
запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;
моніторинг та контроль за виконанням актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Артем Ситник також виконуватиме обов’язки гГолови в разі відсутності останнього.

У 2015 році Артем Ситник за результатами першого в Україні незалежного конкурсу на посаду керівника органу влади був призначений на посаду голови Національного антикорупційного бюро України. Він обіймав цю посаду до 2022 року та з командою фактично створив цей орган.

Чиновники стверджували, що за період його керівництва НАБУ стало стандартом доброчесності в системі органів влади України, загрозою кожного корупціонера.  НАБУ притягнуло до відповідальності понад 1000 корупціонерів. Поміж них — 6 міністрів та їхніх заступників, 13 керівників центральних органів виконавчої влади, 22 народних депутати, 70 суддів та 94 керівника державних підприємств.

- Артем Ситник — людина з унікальним в умовах України досвідом. Повернення його до антикорупційного фронту України важливе для повного подолання корупційних ризиків у воєнний та післявоєнний час спільно з командами президента, уряду та парламенту, — підкреслив голова НАЗК Олександр Новіков.

Олександр Стародубцев, який займав вказану посаду раніше, продовжить працювати в команді НАЗК на посаді заступника керівника апарату. Поміж його повноважень залишаться координація HR-напрямку, ІТ та просвітницької роботи. Отже, він продовжить координувати впровадження проєкту UkraineNOW.Візія майбутнього, що реалізується за підтримки «Антикорупційної ініціативи ЄС», проєкту з використання штучного інтелекту DataMining, методологій OKR (objectives and key results) та «П‘яти дисциплін», займатися розвитком ERP-системи управління справами, яка фактично переводить всю роботу органу в діджитал-середовище. Так, у 2021 НАЗК стало першим органом влади в Україні, команда якого впровадила таку систему в роботу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також