Ексгенпрокурор Рябошапка намагався покинути Україну, але його не випустили

1142 0

Ми у соцмережах:

Ексгенпрокурор Рябошапка намагався покинути Україну, але його не випустили

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка намагався залишити територію України, незважаючи на обмеження на виїзд з країни чоловіків від 18 до 60 років у зв’язку з воєнним станом.

Рябошапка каже, що перебував у Франції, коли отримав інформацію про можливий напад росії. Тому, мовляв, напередодні війни повернувся до країни і весь час був тут та опікувався гуманітарними питаннями.

 «Моя дружина разом із земляками займається збором гуманітарної допомоги та допомогою біженцям. Моя тимчасова поїздка до Франції пов’язана із необхідністю вирішення невідкладних питань, пов’язаних зі здоров‘ям членів моєї сім’ї, і які вимагали моєї присутності», — розпоів він Hromadske.

Колишній генпрокурор каже, що він має терміново виїхати, бо його матері у Франції потрібна операція — жінка практично не ходить.

Рябошапка мав намір виїхати з країни на тій підставі, що він — батько трьох дітей 2012, 2015 та 2017 років народження, проте документів, що підтверджують це, не надав. Згідно з декларацією. у Руслана Рябошапки троє дітей, усі вони громадяни Франції.

Одним із перших про історію з Рябошапкою повідомив народний депутат від «Слуги Народу» Максим Бужанський.

Він писав, що «втекти» Рябошапка нібито намагався через КПП «Косіно». Для цього «представився не лише Рябошапкою, а й батьком трьох дітей».

«Але прикордонників збентежили дві дрібні деталі… Рябошапка не зміг пред'явити дітей, яких кудись супроводжував за кордон, і показати хоч якийсь документ, що підтверджує, що він їхній батько», — написав депутат.

Відтак прикордонники примусово повернули колишнього генпрокурора в Україну, оскільки він — призовного віку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також