Ексголова Вараша став головою фонду, що сприяє будівництву в селах

1135 0

Ми у соцмережах:

Ексголова Вараша став головою фонду, що сприяє будівництву в селах

Колишнього міського голову Вараша Сергія Анощенка призначили головою Рівненського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Таке розпорядження опублікували на сайті Рівненської ОДА. Новий керівник заявив: з фонду усі звільнились, тож тепер він відновлює його роботу.

Розпорядження про призначення колишнього міського голови Вараша Сергія Анощенка на посаду голови Рівненського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі підписав п'ятого травня в.о. голови адміністрації Сергій Подолін. Цю посаду Сергій Анощенко займає з шостого травня 2021-го року на весь наступний рік.

Перш за все наведе порядок у документації та відновить роботу фонду, розповів Суспільному новий керівник.

-  В першу чергу хочу навести лад, тому що тут дивні речі — всі працівники фонду звільнилися в кінці квітня. З комп'ютерів вичищена вся інформація, ліквідовано навіть пошту фонду, абсолютно нічого немає. Відновлюємо те, що має тут бути, збереглася лише паперова документація. До правоохоронців поки не зверталися, ОДА ініціювала перевірку", розповів Сергій Анощенко.

Він додав, що наразі працюють тільки він та головний бухгалтер, нових працівників набиратимуть після відновлення роботи Фонду. Також очільник зазначив: очікує, що на обласній сесії другого червня затвердять програму "Власний дім", для якої також мають виділити фінансування.

- Наразі працюємо з позичальниками, які раніше брали гроші, а тепер повертають, то видаємо їм номери рахунків. До нової роботи не лячно приступати, досвід трошки є. Коли бюджетом міста розпоряджався, то тут, я думаю, лад наведемо. Є багато знайомих голів територіальних громад, я сподіваюся на співпрацю, каже новопризначений голова.

Зазначимо, що на найближчу сесію облради знову підготовлений проєкт рішення про підтримку програми "Власний дім", яку депутати не захотіли підтримати раніше через питання до прозорості видачі кредитів. Також у правила програми вноситимуть зміни.

Що відомо
Сергій Анощенко раніше обіймав посаду міського голови Кузнецовська, а згодом Вараша. На останніх місцевих виборах він балотувався на цю посаду від партії "Слуга народу", однак, посів друге місце, програвши секретарю міськради, представнику партії "Пропозиція" Олександру Мензулу.
У березні 2021-го облрада не підтримала фінансування обласної програми кредитування індивідуального будівництва на селі "Власний дім". Депутати не підтримали її через те, що кредити нібито видавались "обраним", а із боржниками роботу вели кволо. В ОДА закиди відкинули, але зазначили, що не проти більш прозорої роботи фонду.
Раніше в.о. голови Рівненського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі був Валентин Пахолюк. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також