Екс-керівника Рівненської митниці суд засудив умовно

3207 1

Ми у соцмережах:

на фото: Олег Вавровський

Рівненський міській суд визнав, що колишній начальник Рівненської митниці ДФС Олег Вавровський використовував службове становище у власних цілях.

Як нам стало відомо із власних джерел, судова справа стосується позову Рівненської обласної прокуратури ще з 2016 року. У ній йдеться про те, що очільник митниці Олег Вавровський двічі незаконно їздив до Києва та назад службовим автомобілем «Шкода Октавія А5». На поїздку було витрачено 61,3 літра пального, які купували за державний кошт.

Сам Олег Вавровський підтвердив нам, що таке рішення суду є. Його визнали винним та призначили покарання у вигляді обмеження волі на один рік з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-розпорядчих функцій, терміном на один рік. Однак Вавровський подаватиме апеляцію:

- Мене хочуть засудити за відро бензину, що є кумедним. Уся ця справа проти мене - сфабрикована. Її почали «шити» у 2016 році, коли незаконно звільнили. Дійсно, я їздив до Києва на усний виклик голови Державної фіскальної служби України. Під час судового розгляду це підтвердив і мій водій. Цю справу затягували та постійно переносили, тому й усе тягнулося так довго. Мені відомо, що мене мали виправдати, і уже було підготоване виправдальне рішення, але в останній момент суддя його змінив. Можна лише здогадуватись, чому це сталося. Думаю, апеляція усе скасує.

Додамо, що минулого року Верховний суд зобов’язав поновити Олега Вавровського на посаді керівника Рівненської митниці ДФС. Зараз на це рішення подано апеляцію. Тому наразі в.о. начальника Рівненської митниці є Іван Іванов, який до цього працював заступником начальника Київської міської митниці.

За словами Івана Іванова, дирекції Рівненської митниці нічого не відомо про таке рішення суду:

- Офіційних документів нам ще не надходило. Але я можу підтвердити, що така справа була. Згідно із рішенням Верховного суду, Олег Вавровський поновлений на роботі. Однак у той же час і відсторонений на час судів. Якщо дійсно є рішення, що Вавровський використовував своє службове становище, то це може вплинути на його подальшу кар’єру на митниці. Проте ще потрібно буде почекати рішення апеляційної інстанції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також