Ексначальник міліції Рівненщини зможе приватизувати службову квартиру у Рівному

1797 0

Ми у соцмережах:

Василь Лазутко

Адже міськвиконком на останньому засіданні дозволив її виключити з числа службового житла.

Йдеться про Василя Лазутка – начальника облуправління міліції у 2011-2014 роках, повідомляє Радіо Трек.

Вісім років тому за кошт обласного бюджету були куплені квартири у будинку на вулиці Буковинській у Рівному вартістю по півмільйона грн. кожна. 

І їх надали, як службове житло, Василю Лазутку та тодішньому прокурору області Василю Присяжнюку. Ще в одній такій квартирі мав мешкати працівник управління СБУ.

Тож Василь Лазутко отримав 2-кімнатну квартиру загальною площею 70 кв. метрів та житловою площею 31,7 кв метри.

Відповідно до поданих у міськвиконком документів для отримання службового житла, дружина Василя Лазутка на той момент була зареєстрована у власній 3-кімнатній квартирі у Києві, а сам він разом із сином — у 4-кімнатному будинку в одному з сіл Київської області.

Після Революції Гідності у 2015 році Василя Лазутка внесли до реєстру осіб, що підлягають люстрації. У цей список переважно потрапили ті, хто працював на керівних посадах у СБУ, органах МВС або прокуратури за часів правління Януковича.

Але ексначальник міліцїі продовжував користуватися службовою квартирою на вулиці Буковинській у Рівному і, як розповідав журналістам видання ВСЕ, проживав у ній, коли приїжджав у місто.

Тепер він квартиру зможе приватизувати. Оскільки вона не матиме статусу службового після недавнього рішення міськвиконкому.

Проти такого рішення, до речі, виступив лише один член виконкому Василь Царук:

- Генерал Лазутко - такий бідний, що ми не маємо кому у міськвідділі поліції дати службову квартиру? А даємо такому бідному генералу. Може, відкласти це питання для додаткового вивчення.

Але міський голова Рівного Володимир Хомко пояснив, що квартира ця не належить місту, а є власністю МВС, тож нікому іншому розподілити її влада міста не може. Це й стало останнім аргументом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також