Екс-начальник у суді довів, що управління юстиції на Рівненщині не реформували

5028 0

Ми у соцмережах:

Екс-начальник у суді довів, що управління юстиції на Рівненщині не реформували

За три роки колишній начальник головного управління юстиції Степан Данилюк зумів у суді оскаржити своє звільнення та спростувати твердження, що відбулась реформа.

 Тепер він очікує свого поновлення на роботі.

Посаду начальника він утратив ще в 2015 році. Трапилося це в рамках реформи органів юстиції, яку тоді розпочав міністр Павло Петренко. Розпочалося усе із звільнення старих кадрів. Для цього застосували давно перевірений метод – змінили назву управління.

Відтак, головне управління юстиції стало називатися головним територіальним управлінням. Провели новий конкурс, за результатами якого адвокат Іванна Смачило стала очолювати головне територіальне управління юстиції на Рівненщині. Відомство, яким керував Данилюк, зникло.

Останній зумів у суді оскаржити своє звільнення, але, насміхаючись, його поновили на неіснуючій посаді. Себто Данилюк обіймав посаду керівника головного управління юстиції, але без приставки територіального.

Тому Данилюк продовжував судитися, щоб його призначили начальником на правильну посаду. Також він зміг юридично довести, що управління, яким він керував раніше, не розформували, а воно просто змінило назву.

Верховний Суд постановою від 11 жовтня 2018 року поставив крапку у цьому спорі, вказавши, що відбулось лише перейменування. В свою чергу, Львівський апеляційний адміністративний суд 21 листопада цього року постановив поновити Данилюка на посаду начальника головного територіального управління юстиції в Рівненській області.

Нагадаємо, що наразі теруправлінням юстиції у Рівненській області керує Оксана Сальчук, дружина помічника нардепа Юрія Вознюка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також