Екснардеп з Рівненщини вийшов із СІЗО під заставу

858 0

Ми у соцмережах:

Екснардеп з Рівненщини вийшов із СІЗО під заставу

Колишній народний депутат, в.о. голови Адміністрації президента України Сергій Пашинський вийшов із СІЗО під заставу.

 

У своєму фейсбуці він заявив, що кошти за нього внесли підприємства Національної асоціації підприємств оборонної промисловості, головою якої він є, повідомляє Радіо Свобода.

- Я дуже вдячний за таку колосальну підтримку, але мені водночас дуже соромно, що кошти, які повинні були бути використані для виробництва зброї, використані на заставу для мене по фейкових звинуваченнях. Я відпрацюю кожну копійку і доб’юся повернення цих коштів, – написав Пашинський і додав, що «повертається до своїх обов’язків».

Також він повідомив, що подав заяву «про злочин щодо фальсифікації «розмов».

Ймовірно, йдеться про поширені напередодні у медіа записи розмов, на яких чоловік зі схожим до Пашинського голосом нецензурно висловлюється про український народ, воїнів і колишнє військове керівництво.

Вчора Вищий антикорупційний суд взяв під варту Сергія Пашинського. У повідомленні правоохоронних органів його прізвища не називали, але з контексту зрозуміло, що йдеться про Пашинського.

Слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до колишнього депутата запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 272,520 мільйонів гривень застави.

Правоохоронці вважають, що арештовані пально-мастильні матеріали були реалізовані за заниженими цінами

Слідство вважає Сергія Пашинського одним з організаторів злочинної організації, що заволоділа нафтопродуктами на майже мільярд гривень, арештованими у справі власника так званої групи компаній «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» (СЄПЕК).

Детективи НАБУ 12 лютого у цій справі повідомили про підозру шістьом чиновникам. Серед підозрюваних: колишній в.о. глави Адміністрації президента України, народний депутат України, керівник одного з комітетів Верховної Ради України; підприємець; колишній директор і заступник держпідприємства, менеджер, керівник приватного товариства.

Правоохоронці вважають, що арештовані пально-мастильні матеріали були реалізовані за заниженими цінами «підконтрольній організатору схеми компанії», а до державного бюджету кошти так і не надійшли оскільки«були виведені на рахунки інших підконтрольних суб’єктів господарювання». У результаті протягом 2014–2018 років інтересам держави завдано збитків на суму 967 мільйонів гривень, наголошує САП.

Пашинський звинувачення відкинув.

- Слідчі СБУ і НАБУ вручили мені підозру за так зване «розкрадання» палива «Роснефті», яким в інтересах росіян торгував зрадник Курченко. Усе так зване «розкрадання» полягало в конфіскації цього палива та передачі його на користь ЗСУ. Звинувачення відкидаю. Вбачаю в діях правоохоронців опосередковану роботу на країну-агресора, якій заради зриву боєздатності ЗСУ конче потрібно усунути мене від моїх посадових обов’язків як голови «Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, написав він у своєму фейсбуці.

Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України (NAUDI) об’єднує провідних українських стратегічних виробників техніки військового та подвійного призначення, озброєння та боєприпасів. У лютому 2022 року представники підприємств вітчизняних виробників озброєння обрали Сергія Пашинського головою цієї асоціації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також