Експерт каже, що реформа забере у кожного пенсіонера 250 грн.

1182 0

Ми у соцмережах:

Експерт каже, що реформа забере у кожного пенсіонера 250 грн.

Уряд України в підготовлених змінах до пенсійної реформи пропонує обмежити максимальні пенсії 10 прожитковими мінімумами і поширити дію цієї норми на пенсії, які були призначені раніше.

Про це повідомив віце-прем`єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Щоправда, при цьому він не виключив, що пропозиція уряду ввести обмеження на раніше призначені пенсії може бути оскаржена в Конституційному Суді. С.Тігіпко також повідомив, що уряд подав до Верховної Ради змінений законопроект про пенсійну реформу. «Ці зміни, на мій погляд, зробили ще м`якшим рішення щодо пенсійної реформи», — сказав віце-прем`єр.

Думка експерта Павло Розенко, перший заступник міністра праці та соціальної політики у 2005-2010 роках, вважає, що своїм неякісним законопроектом уряд дискредитує саму ідею проведення реформ в Україні. — Уряд залишив без змін як загальну ідеологію проведення пенсійної реформи, так і найбільш суперечливі норми законопроекту. Зокрема, у його новій редакції залишено без змін наміри збільшити на 5 років пенсійний вік для жінок, збільшити на 10 років обов’язковий страховий стаж для отримання пенсії та змінено загальну формулу нарахування пенсій. Будуть також обмежені у своїх правах усі працюючі пенсіонери, військовослужбовці, науково-педагогічні працівники, чорнобильці та інші категорії наших громадян, — вважає експерт. — Хочу нагадати, що лише збільшення страхового стажу та зміна формули нарахування пенсії призведе до зменшення пенсійних виплат кожному майбутньому пенсіонеру щонайменше на 250 гривень, що в умовах нинішньої соціально-економічної кризи сприятиме різкому зубожінню найбільш незахищених категорій наших громадян — пенсіонерів, — наголосив П.Розенко. — Після внесення «нового варіанта» пенсійної реформи для всіх стало очевидним — нинішній соціально-економічний блок уряду нездатен на проведення жодних реформ в соціальній сфері в інтересах українських громадян. Некомпетентність, нефаховість та небажання слухати нікого, окрім себе — характерні особливості нинішнього складу Кабінету Міністрів, — сказав експерт.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також