Експерт «Опори» прокоментував порушення гендерних квот на виборах до Рівненської міської ради

1408 0

Ми у соцмережах:

Експерт «Опори» прокоментував порушення гендерних квот на виборах до Рівненської міської ради

Громадський активіст, регіональний координатор спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» Андрій Токарський прокоментував ситуацію щодо подання кандидатів у депутати Рівненської міської ради від партії «Рівне Разом».

Допис він розмістив на своїй сторінці у «Фейсбуку»:

«Той випадок, коли деталі мають значення.
Реєстрація кандидатів від партії «Рівне Разом» створила великий суспільний інтерес у Рівному та не обійшлося без скандалів. Громадянська мережа ОПОРА більш детально дослідила хронологію подій з поданням кандидатів від «Рівне Разом», адже саме щодо цієї партії питання залишається досі невирішеним. Дякуємо Четверта влада та Дмитро Бондар,
що віднайшли відео з конференції партії і це дало можливість звернути увагу на важливі етапи проведення заходу.
Отож, декілька моментів:
1. Повідомлення про проведення конференції. Про проведення конференції/зборів з висуванням кандидатів партія повідомляє ТВК не пізніш як за день. Відповідно, партія «Рівне Разом» подала до комісії повідомлення про проведення ОДНІЄЇ конференції на конкретний день та час.
2. Кожен захід має свій початок та своє завершення. Так і ця конференція з висування кандидатів розпочалася з обрання головуючої і завершилася закриттям конференції. Головуюча наголосила, що порядок денний конференції вичерпано, засідання завершено, всі рішення приймалися одноголосно «за», запитань, заперечень під час роботи конференції не надійшло, всі особи затверджені кандидатами в депутати та на посаду міського голови були особисто присутніми на конференції, а також підтвердили, що вони не є членами інших політичних партій.
3. Оприлюднене відео в мережі ще раз підтверджує, що інше рішення щодо списку партії на конференції, про яку партія повідомляла ТВК 18 вересня, приймати не планували.
Відповідно, з відео, що відновила «Четверта влада» видно, що конференція завершена і будь-якого продовження її, для того, щоб прийняти зміни бути не могло. Дякуючи відкритості партії «Рівне Разом» ми все можемо побачити/почути на відео, що було ними оприлюднене, але потім видалене. Саме тому отримане Рівненською ТВК подання на реєстрацію кандидатів має відповідати тому, яке прийняте на конференції», - йдеться в дописі Андрія Токарського.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також