Експерти-міжнародники працюватимуть над покращенням системи громадського транспорту Рівного

312 0

Ми у соцмережах:

Експерти-міжнародники працюватимуть над покращенням системи громадського транспорту Рівного

Представники громадської організації «Vision Zero», яка є членом міжнародної платформи «Rebuild Ukraine Green», асоціації «Transport and Environment» (Брюсель), розпочали вивчення ситуації із електротранспортом Рівного.

Сьогодні, 3 липня, секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян провів робочу зустріч із представниками ГО «Vision Zero» - координаторкою проекту для аналітичної та інформаційної підтримки галузі електротранспорту Катериною Лозовенко та проектним асистентом Максимом Сичем. Спільно із представниками транспортної галузі, а також консультантом Світового банку, спеціалістом з міської мобільності та транспортного планування Антоном Гагеном та координатором проектів Громадянської мережі «ОПОРА» Михайлом Баликом обговорили реалії та перспективи розвитку громадського транспорту Рівного.

- Спираючись на експертний досвід, удосконалимо систему громадського транспорту Рівного, а також маємо на меті залучати міжнародних партнерів та донорів для її розвитку. Комфорт та безпека жителів громади – перед усім. Тому робимо акцент на сучасний транспорт, який має автономний хід та низьку підлогу. Адже громадський транспорт повинен бути зручним для жителів – і це один з ключових принципів, який ліг в основу стратегії безбар’єрності, - відзначив Віктор Шакирзян.

Очільник Рівного також наголосив, що оцінка реального стану та поради експертів такого високого рівня дають надважливе підґрунтя для провадження реформи громадського транспорту міста, яку ініціював Віктор Шакирзян. А також може стати гарною основою для реалізації міжнародних проєктів у сфері транспорту.

- Наш проєкт спрямований на аналітичну та інформаційну підтримку галузі електротранспорту в Україні. Тому детально працюватимемо із фахівцями КП «Рівнеелектроавтотранс». Ми переконані, що сьогодні вже потрібно робити кроки для впровадження новацій, які стануть необхідні у майбутньому. Тому готові адвокатувати перед іноземними партнерами - Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Всесвітньою федерацією громадського транспорту UITP, Європейською кліматичною фундацією й іншими організаціями та програмами – щодо сприяння українським містам, і Рівному зокрема, у цьому напрямку розвитку, - зауважила Катерина Лозовенко. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також