Експрацівника ДСНС з Рівненщини оштрафували за хабар

899 0

Ми у соцмережах:

Експрацівника ДСНС з Рівненщини оштрафували за хабар

Рівненський суд оштрафував колишнього заступника начальника загону ДСНС, який за хабарі здавав у оренду спецтехніку. Всього він отримав 25 тисяч гривень від підприємця, якому здав в оренду екскаватор рятувальників.

Обвинувачений Вячеслав Д. в 2020 році обіймав посаду заступника начальника загону ДСНС Рівненщини. Зазначимо, що це цивільна посада. У липні 2020 року до нього звернувся чоловік, який хотів викопати ставок і шукав для цього в оренду спецтехніку. Посадовець погодився і зазначив, що вартість оренди становитиме 25 тис. грн, з яких 10 тис. чоловік повинен віддати йому особисто, повідомляє zaxid.net. Після цього посадовець попросив ще 15 тис. грн, бо чоловік не встиг швидко виконати всі заплановані роботи. Передача другого траншу хабара відбулась 16 вересня 2020 року, після чого обвинуваченого затримали.

Дії чоловіка кваліфікували за ч.1 ст. 368 Кримінального Кодексу України (отримання неправомірної вигоди), санкція статті передбачає від п'яти до восьми років тюрми. Під час слідства обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, відтак отримав м'ягше покарання, ніж передбачено статтею.

Суддя Наталія Діонісьєва затвердила. Чоловікові призначили 34 тис. грн штрафу, а також на три роки заборонили обіймати посади пов'язані із виконанням функцій представника влади та правоохоронною діяльністю. За експертизи він повинен сплатити понад 8 тис. грн. 

Вирок поки ще не набрав законної сили, сторони можуть подати апеляції. Однак судячи з того, що була підписана угода про визнання винуватості, імовірно, оскаржувати вирок не будуть.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також