Екс-спортсмена у СІЗО не триматимуть

2089 0

Ми у соцмережах:

Екс-спортсмена у СІЗО не триматимуть

Колишньому спортсмену веслування на байдарках та каное Олександру В. з Дубна суд змінив запобіжний захід: з тримання під вартою - на домашній арешт.

Слідчі підозрюють 33-річного Олександра у тому, що він незаконно виготовив психотропну речовину — амфетамін, яку потім незаконно зберігав з метою збуту за місцем свого проживання, та в подальшому 26 лютого 2019 року близько 14 год. 20 хв. незаконно збув громадянину С. за 250 грн. 14 березня Олександра затримали, а суд взяв його під варту на 60 діб.

Предметом розгляду в Рівненському апеляційному суді стала апеляційна скарга захисника підозрюваного Олександра В. на ухвалу слідчого судді Дубенського міськрайонного суду про застосування до підзахисного запобіжного заходу - тримання під вартою строком на 60 діб, із визначенням застави — 153 680 гривень. Захисник переконувала суд у необхідності застосувати до підозрюваного Олександра В. домашній арешт. Вона зазначила, що підозрюваний є інвалідом 3-ої групи, перебуває на обліку у лікаря-психіатра з 2013 року, а тому потребує постійного медичного лікування, відсутність якого негативно впливатиме на його психічний стан. Крім того, має постійне місце проживання, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія вирішила: застосовувати найсуворіший запобіжний захід до підозрюваного Олександра буде недоцільно. Стороною обвинувачення не було доведено існування ризиків переховуватися від органів досудового розслідування та суду, можливості впливати на свідків та вчинити інше кримінальне правопорушення. Суд задовольнив апеляційну скаргу захисника. Підозрюваному змінено запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт з 22-ої год. до 07-ої год. наступної доби. Водночас на нього були покладені наступні обов’язки: заборона залишати житло за місцем проживання; прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора, суду на визначений час; утримуватися від спілкування із свідками в даному кримінальному провадженні та здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також