«Ель Колачо» — стрибки через дітей

1234 0

Ми у соцмережах:

«Ель Колачо» — стрибки через дітей

На початку літа у маленькому іспанському містечку Кастільо де Мурсія проходить незвичайний ритуал очищення "Ель Колачо". Вперше проведений ще в 1620 році, цей ритуал покликаний очистити душі дітей, народжених за минулий рік з моменту попереднього ритуалу.

На початку літа у маленькому іспанському містечку Кастільо де Мурсія проходить незвичайний ритуал очищення "Ель Колачо". Вперше проведений ще в 1620 році, цей ритуал покликаний очистити душі дітей, народжених за минулий рік з моменту попереднього ритуалу. У день проведення обряду можна, як вважають місцеві жителі, позбавити малюків від порчі й пристріту, вберегти від хвороб і темних сил.

 
Для цього в період святкування свята "Тіла Господня" (Corpus Christi) учасники місцевого братерства "Santisimo Sacramento de Minerva" наряджаються в жовто-червоний костюм диявола, одягають на обличчя маску і беруть у руки хлист або кийок. Потім, прогулявшись вулицями міста і вдосталь полякавши місцеве населення, вони просуваються до головної площі, де вже на м'якій перині лежать діти, оточені натовпом глядачів. Над групою новонароджених дітей диявол Колачо з розбігу робить стрибок, забираючи із собою все зло і хвороби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також