Електромопедом — у Монте-Карло!

2170 0

Ми у соцмережах:

Електромопедом — у Монте-Карло!

Почесний консул Монако Юрі Тамм особисто приїхав до Рівного, щоб домовитися з міською владою про організацію зустрічі учасників пробігу на електромобілях Київ-Монте-Карло. У Рівному 4 червня автогонщики, щоправда, пробудуть лише кілька годин.

Электроскутер

консул монако
Юрі Тамм
Почесний консул Монако Юрі Тамм особисто приїхав до Рівного, щоб домовитися з міською владою про організацію зустрічі учасників пробігу на електромобілях Київ-Монте-Карло. У Рівному 4 червня автогонщики, щоправда, пробудуть лише кілька годин. Але ті рівняни, які мають електромобілі, можуть самі стати учасниками пробігу. От тільки з такого транспорту в Рівному зареєстрований лише один електромопед та... тролейбуси. Ще 39 автомобілів на Рівненщині — на гібридній тязі. Переважна більшість яких — службові, зокрема, кілька мають ДАІ та патрульно-постова служба. Юрі Тамм, почесний консул Монако в Естонії:
— Гонка електромобілів відбудеться уже вчетверте під патронатом Його Світлості Принца Монако Альберта II і міських голів приймаючих міст. Мета цієї гонки збігається з прагненням українців інтегруватися в Європу. Саме тому вона й почнеться в Україні. Електромобілі символізують урбаністичне майбутнє світу. Реальна необхідність того, щоб Україна стала енергонезалежною та відновила економіку, також пов'язана з цим транспортом. Наприклад, в Монако ними розвозять пошту та піцу, навіть шкільні автобуси живляться електроенергією. Це інтелектуальна гонка, треба, щоб під час її перебігу люди дізнались більше про досягнення науки, технологій, про світ.
Загалом водії на електромобілях планують проїхати через 10 країн, подолавши 2800 кілометрів.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також