«Електронік» біля Рівного — без дітей

1351 0

Ми у соцмережах:

«Електронік» біля Рівного — без дітей

Цього понеділка, 17 серпня, в дитячий табір «Електронік», що неподалік Рівного, вперше за літній сезон мали заїхати на відпочинок діти, зокрема й пільгових категорій, путівки яким оплачено з бюджету. В «Електроніку» підготувалися відповідно до всіх карантинних обмежень, але марно — бо карантин у Рівненському районі, де розташований «Електронік», натомість посилили і заборонили оздоровлення.

Тиждень перед тим карантинні обмеження послабили практично всім оздоровчим закладам в області. З 15 серпня дозволили працювати «Країні мрій» Острозького району, 17 серпня «Веселці» з Радивилівського. А ось «Агатівці» відкритися не дозволили, бо на той час Гощанський район потрапив до «помаранчевої» зони карантину. У «червоній» зоні опинився єдиний в Рівненському районі дитячий табір «Електронік».

Директор «Електроніка» Володимир Гершун розповів:

— Нашому табору попередньо дозволили відкритися з 16 серпня, Держпродспоживслужба надіслала відповідний акт. Ми підготувалися як слід: закупили засоби захисту на 50 тисяч гривень, які нам виділили з міського бюджету, розібрали 90 ліжок, щоб відстань між спальними місцями була півтора метра, відправили на склад 120 столів, щоб між ними в їдальні було теж півтора метра.

Попередньо нам дозволили дві оздоровчі зміни: 16 серпня — 5 вересня, 7 вересня — 27 вересня. Ми виграли два тендери на оздоровлення 500 дітей рівнян пільгових категорій на суму 3 млн 800 тисяч від управління освіти та 193 тисячі від управління спорту. Цього заледве вистачило б на зарплати працівникам, організацію харчування та оплату енергоносіїв. Для порівняння, минулого року ми заробили на оздоровленні 12 мільйонів гривень. Цих коштів вистачало, щоб з вересня 2019 року по серпень 2020 року виплачувати зарплати працівникам та провести підготовчі ремонтні роботи. Тепер ми можемо розраховувати тільки на 700 тисяч гривень, виділених з міського бюджету. Цього вистачить на мінімальні зарплати працівникам табору та оплату енергоносіїв.

Міський голова Рівного Володимир Хомко:

— Рівненський район віднесли до «червоної» зони. Тому можна сказати, що оздоровчий сезон в дитячому таборі «Електронік» остаточно зірвано. Поки що альтернативи, де могли б оздоровитися пільгові категорії дітей рівнян, путівки яким надали в «Електронік», немає.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також