«Елітних авто» у полісменів і прокурорів побільшає?

1591 0

Ми у соцмережах:

«Елітних авто» у полісменів і прокурорів побільшає?

До 1 квітня чиновники, депутати та правоохоронці мають здати електронні декларації про майно та доходи, нажиті у 2017 році. Судячи з кількості повідомлень «про суттєві зміни у майновому стані», які вони змушені були публікувати на сайті НАЗК після кожної дорогої покупки, минулий рік для декларантів минув успішно, і у переліку багатіїв та власників елітних авто з'явиться кілька нових прізвищ. За попередні ж роки декларації рівненських прокурорів та полісменів не вражали.

Антикорупційні активісти проаналізували декларації 24 правоохоронців та 33 прокурорів, які займають високі посади в області. У більшості декларантів статки відповідали доходам. Але тут варто наголосити, що офіційно зареєстроване і те, яким насправді користуються, далеко не завжди збігаються.

Серед прокурорів, що й не дивно, найбагатшою є верхівка обласної прокуратури. Найбільше готівки на руках тримали два заступники прокурора Рівненщини — Мирослав Пацкан (700 тис. грн.) та Олег Василів (420 тис. грн. та 34 тис. доларів). Загалом у прокурорських родин є 40 квартир та 15 будинків. Найбільше землі має начальник відділу обласної прокуратури Віктор Мидловець — 4,2 га (6 ділянок).

Статки полісменів, відповідно до декларацій, значно менші. Тільки заступник начальника ГУ Нацполіції Людвіг Файт задекларував… 7,5 тис.доларів готівки. Натомість начальник управління з боротьби з економічними злочинами В'ячеслав Єфтеній та головний полісмен Сарненщини Сергій Смаглюк їздять на «BMW X5», які зараховують до елітного класу автомобілів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також