Еміне Джапарова у Рівному говорила про гібридну війну в Україні

1256 2

Ми у соцмережах:

Еміне Джапарова у Рівному говорила про гібридну війну в Україні

На сьогодні для України одним з головних викликів є те, як повернути свободу слова на окупованих територіях. Про це під час прес-конференції у Рівному заявила перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

У 2014 році сепаратисти не лише окупували територію, а й захопили усі телевежі у Криму. Зараз на півострові на українських частотах відбувається мовлення російських телеканалів. Це мовлення є токсичним. На жаль, навіть розважальний контент містить певні технології, ми називаємо це ефектом радіаційного впливу. Тобто це те, що ми не бачимо, але воно впливає на свідомість та наше бачення певних ситуацій, – розповіла Еміне Джапарова.

Також вона зазначила, російська влада платить експертам, які їздять та розповідають погані речі про Україну. Зараз багато інформації викривляється через те, що люди дивляться російські ЗМІ. Російська пропаганда має на меті змучити людей сумніватися у тому, що вони бачать. Оскільки нині є дуже багато джерел інформації,то суспільство вільно обирає та споживає те, що їм цікаво. Таким чином, кожен живе у своїй правді.

Під час прес-конференції Еміне Джапарова закликала українців, які подорожують за кордоном, просити адміністрації готелів включати у їхню сітку мовлення телеканал UA|TV. Цей канал доступний абонентам супутникових і кабельних платформ. Там є програми культури, медицини, про туристичні можливості, про музику, він не викривлює інформацію про Україну. Канал доступний п’ятьма мовами та покриває Європейський континент, Азійський, частину Латинської Америки.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також