Емоції шкідливі для здоров'я

663 0

Ми у соцмережах:

Емоції шкідливі для здоров'я

Які ж емоції можуть шкодити організму?

Заздрість. Було з'ясовано, що у заздрісників вищий ризик виникнення інфаркту в 2,5 раза, ніж у людей, які радіють чужим успіхам. Вчені назвали заздрість отрутою для людського серця.

Ревнощі. Дослідження показало, що ревнощі ведуть до порушення гормонального балансу організму і насамперед зменшують виробництво статевих гормонів, зокрема тестостерону, що є причиною розвитку чоловічої імпотенції. Почуття ревнощів притаманне дріб'язковим людям.

Самобичування. Відчуття своєї провини підвищує ймовірність розвитку онкологічних процесів. Люди, що займаються самобичуванням, частіше хворіють на простудні захворювання, більше схильні до інфекцій і сприймають це як належне. А вчені стверджують, що здоров'я на 80% залежить від психологічного стану людини.

Жалість до себе. Вона призводить до виникнення проблем з печінкою, збільшується вироблення ацетилхоліну — гормону слабкості, знижується вміст цукру в крові, виникають проблеми з прийомом їжі.

Жадібність. У жадібних людей часто виникають проблеми з травленням, може виникнути булімія або анорексія. Почуття жадібності часто межує з недоречним марнотратством.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також