Зелені овочі. Зміцнюють сірі клітини. Дають фолієву кислоту, важливу для підтримки хороших розумових здібностей.
Темні ягоди. Містять вітамін С, що зменшує утворення бляшок у кровоносних судинах, які є фактором ризику розвитку деменції.
Бобові. Квасоля, горох, сочевиця — мозок отримує користь від трьох порцій на тиждень. Ці продукти є постачальниками корисних для нервової системи вітамінів групи В, фолієвої кислоти.
Какао. Флавоноїди в складі какао сприяють зміцненню та розширенню судин — як наслідок, посилюється кровообіг, мозок починає краще працювати.
Авокадо. Одна з його переваг — значний вміст пантотенової кислоти (вітаміну В5), яка поліпшує властивості довгострокової пам'яті. Регулярне його вживання допомагає виробляти антитіла, що захищають мозок від шкідливих речовин.