Енергетики пояснили, чому на дачах зникає світло

1460 0

Ми у соцмережах:

Енергетики пояснили, чому на дачах зникає світло

Кілька десятків людей, які мешкають на дачах, що біля села Нова Українка Рівненського району вийшли на акцію. Їх обурює робота енергетиків. У "Рівнеенерго" кажуть, що проблема у "зарощеності" деревами, ліквідувати яку жителі мали б самостійно.

Жителі дач поблизу села Нова Українка скаржаться на систематичні аварії та пожежі на місцевому трансформаторі і висловлюють побоювання, що одного разу вогонь може перекинутися на їхні будинки, повідомляє Суспільне. 

У вівторок, 4 серпня, у селі Нова Українка працівники "Рівнеобленерго" проводили планове обрізання дерев. Через цю роботу населений пункт знеструмили на більш ніж 14 годин. Увечері світло увімкнули. Однак ненадовго, розповів Суспільному член садового товариства "Західний-1" Андрій Назаров.

- Вийшов закривати ворота в 10-ій вечора, вже було темно, і побачив вогонь на трансформаторі. Швидко побіг по вулиці, оповістив сусідів, щоб повиключали електроприлади і повирубали рубильники, – додав Андрій Назаров.

Обленерго, за словами чоловіка, не реагує на звернення, а на гарячі лінії дотелефонуватись неможливо.

- Коли нарешті додзвонилися, відповідь була: чекайте, у нас одна бригада на район. Десь через дві години бригада приїхала. Дві години горів трансформатор, вони приїхали, відключили живлення і все, – прокоментував Андрій Назаров.

Мешканець садового товариства "Льонок" Андрій Логвись був одним з тих, хто не дозволив бригаді енергетиків покинути Нову Українку, не відновивши в ній електропостачання. Розповідає, місцеві кілька годин перекривали рух для автомобіля. Саме він оголосив вимоги протестувальників до "Рівнеобленерго".

- Зібрати комісію з представників "Рівнеобленерго", голів садових товариств, а їх тут 5. Провести ревізію, визначити план дій по усуненню цих всіх проблем, заміні всіх цих проблемних приладів і відновити нормальне електропостачання. 5400 ділянок – це дуже великий об'єм, – наголосив чоловік.

Те, що стан трансформатора незадовільний, підтвердила і речниця "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова. Водночас зауважує, він перейшов на їхній баланс у відповідь на численні звернення мешканців Нової Українки лише на початку літа. Оновити мережу, за словами Алли Ліхачової, планують вже до початку осінньо-зимового сезону.

- У трансформаторній підстанції, про яку йде мова, цьогоріч було замінено трансформатор струму, були замінені автомати і такі роботи із оновлення, із модернізації обладнання, звичайно, ПрАТ "Рівнеобленерго" будуть продовжуватися, – додала Алла Ліхачова.

Минулого тижня працівники підприємства чистили мережі, охоронні зони, повітряні лінії, бо саме через зарості виникають часті короткі замикання, аварійні знеструмлення і вихід обладнання із ладу, прокоментувала речниця товариства.

Обрізання дерев для очищення повітряних електроліній, за словами речниці "Рівнеобленерго", власники дерев мали би здійснювати самі. З огляду на це, просить місцевих мешканців принаймні не заважати. Стан трансформатора, каже, перебуває під контролем енергетиків. Наступні планові роботи в Новій Українці працівники "Рівнеобленерго" проводитимуть з 13-го по 14-те серпня. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також