Енергетики пояснили, чому Щасливе важче відімкнути від «світла»

8441 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Рівненські енергетики працюють без вихідних.

 За словами начальника Рівненського міського РЕМ «Рівнеобленерго» Віктора Літкімана, в мережах не вистачає напруги, щоб забезпечити все місто. Саме тому були запроваджені графіки віялових відключень.

Оскільки після ракетного удару рівняни досі емоційно виснажені, то в декого не витримують нерви. Але вони зганяють свою злість не на росіянах, а на енергетиках. Є й такі люди, які вважають, що графіки відключень електроенергії несправедливі.

 

- Ситуація з електроенергією важка, але контрольована. Так, енергетикам зараз дуже важко, проте ми розуміємо, що наша робота дуже важлива. Однак нам не так фізично важко, як емоційно. Надходить велика маса дзвінків незадоволених. Нас намагаються у чомусь звинуватити. Нещодавно говорили, мовляв, ми більше вимикаємо одні мікрорайони міста в догоду іншим. Однак це абсолютна неправда. Намагаємося усе робити рівномірно. Всі в ріних умовах. Наприклад, нас звинувачували, що ми не відключаємо від електроенергії Щасливе і Царське село. Ми усіх вимикаємо. Просто не вдається зробити все одразу. Система у нас автоматизована. Тобто оператор на комп’ютері дає команду, і електроенергія десь гасне. Але саме у цих мікрорайонах немає можливості автоматично вимкнути електроенергію. Бригаді доводиться їхати туди й робити це вручну. Тому й це відбувається пізніше, - пояснив Віктор Літкіман.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також