Енергетики Рівненщини вже готуються до прильоту лелек

460 0

Ми у соцмережах:

Енергетики Рівненщини вже готуються до прильоту лелек

На Рівненщині вже розпочали кампанію-2024 із заміни лелечих гнізд. Цього тижня працівники Гощанської дільниці з експлуатації розподільних мереж ПрАТ "Рівнеобленерго" провели відповідні роботи у селах Дорогобуж та Вільгір Рівненського району.

- Кінець зими – початок весни найактивніший період, коли наші електромонтери проводять заміну небезпечних для птахів і людей гнізд на спеціальні металеві конструкції, що встановлюються вище рівня електромереж, - повідомляє Рівнеобленерго. - Цьогорічні роботи стартували саме з Гощанщини. Хочемо, щоб до повернення пернатих з вирію, їхні домівки та електромережі були максимально підготовленими.

Як відомо, заміна лелечих домівок проводяться не лише через турботу про житло для птахів. Насамперед, це попередження аварійних ситуацій, коротких замикань, можливого обриву проводу під вагою гнізда, а відтак – перерв у електропостачанні. Крім того, небезпечне розташування пташиних гнізд – безпосередньо на опорах – може стати причиною ураження електричним струмом птахів та людей.

Загалом за чотири роки такої роботи працівники Рівнеобленерго встановили на території області вже 350 нових осель для лелек, що виготовляються як  дільницею з ремонту обладнання, так і районними підрозділами.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також