Енергетики розпочали чистку повітряних ліній

1057 0

Ми у соцмережах:

Енергетики розпочали чистку повітряних ліній

Представники органів місцевого самоврядування відреагували на звернення енергетиків та керівництва Рівненської РДА. Чистку повітряних ліній від порослі організовують сільські та селищні голови, голови ОТГ, зокрема у селах Городок, Карпилівка, Понебель, Обарів, Оржів та смт Квасилів.

 

На нараді раді у Рівненській РДА енергетики закликали представників сіл, селищ та ОТГ посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо важливості впорядкування охоронних зон повітряних ліній та небезпеку, якої завдають необрізані зелені насадження. Адже необрізане гілля дерев - одна з головних причин обривів та аварійних знеструмлень під час негоди. Обриви електромереж становлять небезпеку для життя та здоров’я людей. Між тим, згідно із законодавством відповідальними за утримання зелених насаджень є власники земельних ділянок.

Саме тому керівники громад Рівненського району провели роз’яснювальну роботу серед селян щодо необхідності проведення обрізки дерев, і з залученням підрядників, спільно з Рівненським РЕМ провели чистку охоронних зон повітряних ліній.

Згідно з погодженими графіками енергетики знеструмлювали лінії, надавали спецтехніку для проведення робіт.  Вони подякували керівникам громад за реакцію на прохання та за розуміння важливості проведення такої роботи насамперед для самих селян, і тепер  сподіваються, що у решті населених пунктів Рівненського району та усієї Рівненської області до обрізання зелених насаджень поставляться не менш відповідально і осінньо-зимовий період вдасться пройти з мінімальною кількістю аварійних відключень, спричинених обривом електромереж гілками дерев.

За повідомленням "Рівнеобленерго".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також