«Енергоатом» шукає і знаходить таланти

418 0

Ми у соцмережах:

«Енергоатом» шукає і знаходить таланти

Вараську молодь відзначено дипломами і подарунками НАЕК «Енергоатом» у межах проєкту «Атом шукає таланти», мета якого підтримати творчих школярів у містах-супутниках відокремлених підрозділів Компанії.

Нагородження відбулося в інформаційному центрі РАЕС «Полісся». Нагороди отримали Євгеній Піший, Марта Пилипчук, Аполлінарія Павлік, Дмитро Карпович, Віктор Килюх, Анастасія Мордас, Христина Полуйко, Яна Уточкіна та Матвій Данько. Усі діти — різні, але без винятку всі — талановиті: у спорті, творчості чи навчанні. Багато з них у майбутньому хотіли б працювати на РАЕС.

Привітав дітей та подякував за активну життєву позицію заступник генерального директора електростанції з персоналу Богдан Шмигельський та заступниця начальника управління інформації та зв’язків з громадськістю підприємства Ірина Жук.

— Нині не так часто трапляються приємні події, тож ми намагаємось насолодитися кожною з них. Дуже приємно, що діти та їхні батьки беруть участь у корпоративних конкурсах РАЕС та Компанії, таким чином популяризують атомну енергетику як екологічно чисте виробництво. Тож дякуємо кожному за активність і запрошуємо до участі у наших наступних заходах та до співпраці з Рівненською АЕС. Діти та атомна енергетика — це наше майбутнє, — прокоментував Богдан Шмигельський.

Євгеній Піший — учень КДЮСШ РАЕС, майстер спорту та чемпіон України з греко-римської боротьби (серед кадетів 2006–2007 р.н.). У червні цього року хлопець взяв бронзу у своїй ваговій категорії на одному з найпрестижніших змагань Європи серед найсильніших спортсменів континенту — Європейських школярських іграх у Сербії.

— Цей вид спорту я обожнюю з дитинства. Тут не важливий ні талант, ні досвід — важливо постійно працювати над собою і лише тоді все вдасться. Я пишаюся своїми нагородами, однак мені є куди рости, тож я буду й надалі старанно працювати та йти до своєї мети, — зазначив Євгеній.

Дмитро Карпович вчиться на зварника у профтехучилищі Рівненської АЕС та з дитинства захоплюється малюванням. Нині в училищі розміщена виставка його робіт — перша в житті юного художника. І хоч майбутня професія пов’язана з процесами виготовлення, обробки та ремонту металевих виробів, Дмитро бачить у ній елементи творчості.

— Напевне, це сімейний талант — моя мама обожнює малювати, також малював дід. В основному я малюю пейзажі й тварин, а надихає на це краса навколо. Хочеться закарбувати певний момент на полотні, зловити цю мить і залишити не лише у пам’яті. Хочу побажати творчій молоді йти до своєї мети, незважаючи ні на що, не слухати інших і займатися тим, що їм до душі. Це їхні життя, їхні мрії, — поділився думками юний митець.

Анастасія Мордас — майбутній слюсар із систем вентиляції. Наразі вона єдина дівчина, яка поряд з хлопцями здобуває фах у ПТУ РАЕС. Визначитися з професією свого часу допомогла участь у проєкті «Ядерна школа РАЕС». Анастасія старанно вчиться та отримує підвищену стипендію. Найбільша її мета — працювати на Рівненській АЕС.

— Дякую організаторам «Атом шукає таланти» за можливість показати себе. Це справді стимулює молодь до розвитку, зароджує впевненість і розуміння, що нас помічають і підтримують. Приємно знати, що твій талант не загубиться, тобі можуть дати початок, а ти можеш зробити перший крок назустріч мрії, — підкреслила Анастасія.

Юлія Кулаєва, Іванна Буракова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також