Енергоблок №1 Рівненської АЕС не працюватиме 45 діб

699 0

Ми у соцмережах:

Енергоблок №1 Рівненської АЕС не працюватиме 45 діб

Відповідно до графіка ремонтів діючих енергоблоків АЕС України та згідно з узгодженою заявкою, 22 січня планується відключення від енергомережі енергоблоку №1 Рівненської АЕС (ВВЕР-440) для проведення середнього планово-попереджувального ремонту, розрахованого на 45 календарних діб.

Під час ремонту проводитимуться регламенті роботи на основному обладнанні, а саме:

середній ремонт реактора;
середні ремонти турбіни та генератора ТГ-1;
поточний ремонт турбіни та капітальний ремонт генератора ТГ-2;
поточні та капітальний ремонти парогенераторів;
поточні, середні та капітальні ремонти головних циркуляційних насосів;
Також планується виконання низки понадрегламентних робіт, зокрема заміна патрубків системи управління і захисту; модернізація акумуляторного господарства системи безпеки в частині заміни АБ-11, АБ-12, АБ-13; роботи щодо підвищення надійності головного циркуляційного насоса ГЦН-317.

У ході ремонту виконуватимуться й роботи з реконструкції та модернізації, а саме - модернізація системи автоматичної пожежної сигналізації приміщень реакторного та турбінного відділень енергоблоку; модернізація акумуляторного господарства системи безпеки, а також системи збудження турбогенератора ТГ-1.

Розроблено та затверджено мережний графік виконання ремонтних робіт, призначено відповідальних осіб, визначено матеріально-технічні ресурси. Персонал експлуатаційних цехів та енергоремонтного підрозділу РАЕС готовий до виконання запланованих завдань, повідомляє вебсайт РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також