Частина енергоефективних проектів Рівненської ОДА провалилася - результати моніторингу

1409 0

Ми у соцмережах:

Частина енергоефективних проектів Рівненської ОДА провалилася  - результати моніторингу

Експерт з енергоефективності ГО «Екоклуб» Дмитро Сакалюк розповідає, що Екоклуб упродовж кількох років аналізує дієвість проектів, які отримали фінансування на заходи, що спрямовані на підвищення енергозбереження.

Минулого року з обласного бюджету профінансували 64 проекти на загальну суму 17,7 мільйона гривень. Для того, щоб дізнатися, чи вдалося закладам які отримали кошти почати економити, ми подали інформаційні запити до всіх бюджетних установ, які брали участь у конкурсі. Відтак, майже половина профінансових проектів не принесли очікуваних результатів. До прикладу, в Могилянській ЗОШ Острозького району показники використання енергії збільшилися.

Також заклади, які впроваджували однакові заходи енергозбереження, наприклад, замінювали електричні плити, мають різні результати: Кричильська школа Сарненського району зменшила енергоспоживання на 28%, а от Сарненська гімназія збільшила енергоспоживання на 24%.

Активісти Екоклубу переконані, що представники обласного департаменту ЖКГ повинні відслідковувати результативність впроваджених заходів та притягувати до відповідальності ті установи, які збільшують витрачання енергії.

Заступник директора департаменту ЖКГ Валерій Гуз розповів, що невдовзі планують запустити моніторинг кожної бюджетної установи, аби самим періодично відстежувати споживання енергії.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також