Епідемія COVID-19 в Україні має інший сценарій, ніж у Європі, - МОЗ

1196 0

Ми у соцмережах:

Епідемія COVID-19 в Україні має інший сценарій, ніж у Європі, - МОЗ

В Україні значно нижча смертність від коронавірусу серед людей похилого віку

 

Епідемія коронавірусу в Україні має деякі відмінності від сценарію, який розгортається у Європі. В Україні спостерігається нижча смертність серед людей похилого віку.

Як пояснила заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак на брифінгу в Ужгороді, в Україні зафіксовано значно менше випадків інфікування та летальних випадків від COVID-19 серед людей похилого віку. Водночас фіксується інфікування серед дітей та вагітних.

"В Україні з початку епідемії коронавірусу підтверджено хворобу в 4,5 тисячі дітей, з них госпіталізовано близько 600. Крім цього, офіційно підтверджено понад 500 випадків коронавірусної інфекції у вагітних, в тому числі два летальних", - розповіла вона.

У зв'язку з цим МОЗ закликає вагітних при перших симптомах респіраторної хвороби одразу звертатися до лікаря, а також звести до мінімуму перебування у місцях масового скупчення людей.

Крім того, МОЗ рекомендує перед сезонним зростанням захворюваності на грип та ГРВІ вакцинуватися від грипу. Наразі також обговорюється питання про включення вакцинування від пневмонії в календар обов’язкових щеплень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також