Епопея з Будинком побуту: справа дійшла до суду

2287 0

Ми у соцмережах:

Епопея з Будинком побуту: справа дійшла до суду

Підприємці, які винаймають приміщення в Будинку побуту під магазини й майстерні, знову пікетували Рівненську міську раду, домагаючись скасування рішення про їхнє виселення та продаж права оренди на Будинок побуту з аукціону. Тим часом орендар будівлі — МПП «Моріон» — подав до суду на Рівненську міську раду, а та, своєю чергою, подала зустрічний позов.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Провина орендаря, що він не комунікував із суборендарями, наобіцяв їм, що все буде класно. На жаль, суборендарів налаштовують проти влади, проти законодавства. Якби всі чітко знали свою зону відповідальності і без маніпуляцій, все було би справедливо. Оскільки на міську раду «Моріон» подав у суд, ми не можемо далі розвивати цю ситуацію з аукціоном. Ми подали зустрічний позов. Суть позову «Моріону» в тому, що вони не хочуть сплачувати подвійну орендну ставку. Адже коли закінчується термін дії договору, орендар має платити подвійну плату, поки відбудеться аукціон. Зараз треба зупиняти це все і укладати мирову, щоб все рухалося до аукціону.

Ігор Свистун, співвласник МПП «Моріон»:

— Ми подали до суду на Рівненську міську раду. Вимагаємо скасування рішення управління комунальною власністю міста про оголошення аукціону на оренду Будинку побуту і відновлення попереднього рішення — про оголошення аукціону на продовження оренди. Це попереднє рішення залишало за нами переважне право на укладення нового договору про оренду. В ньому було би прописано, що ми маємо в певному відсотковому співвідношенні забезпечити надання побутових послуг для населення. Чи захоче новий орендар це робити? Судове засідання призначено на липень. Рівненська міська влада також подала на нас до суду, вимагаючи нашого виселення. І перший суд у цій справі має відбутися наприкінці червня.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також