«Євробляхарі» перекриють дорогу на Рівненщині

7054 5

Ми у соцмережах:

Фото зі сторінки

Організація «АвтоЄвроСила», яку створили власники авто на іноземній реєстрації, оголосили про загальноукраїнську акцію протесту проти двох законів, які ухвалила Верховна Рада цього тижня. Один стосується зміни акцизів на розмитнення авто, інший – значно суворішого покарання за нерозмитнення автівки.

Як ми уже писали, на власників «євроблях» накладатимуть штрафи, якщо після перетину кордону вони не розмитнюватимуть куплені за кордоном авто. Власникам тих автомобілів, які були куплені раніше, законодавці дали 90 днів для оформлення української реєстрації.

Ставки акцизу зменшилися, але переважно на нові авто. Чим старіший автомобіль, тим більше доведеться заплатити за розмитнення, навіть вдвічі більше, ніж вартує сам транспорт.

«АвтоЄвроСила» з такими змінами у законодавстві не погоджується. На своїй сторінці у Facebook активісти оприлюднили заяву: 

«В Україні близько 2,7 млн авто на іноземній реєстрації. Люди обрали автокористування замість набуття прав власності на авто, оскільки автомобілі на вторинному ринку в Україні є необґрунтовано дорогими.

Влада два роки тому почала організовувати рейди на автокористувачів транспортними засобами на іноземній реєстрації. Водночас почала готувати законодавство, яке б унеможливило користування таким транспортом.

Цей «хрестовий похід» завершився голосуванням за закони №№ 8487 та 8488, які хоч і створили механізм купівлі, в тому числі старих авто, та водночас встановили величезні акцизи через коефіцієнт віку, що робить ціну на «Ауді А4» 2004 року з дизельним двигуном 2.0, який коштував в Європі 3000 євро, у 6372 євро!

Таким чином простий українець має віддати державі 3372 євро, що перевищує вартість авто, в той час як у тій же Литві чи Польщі, не рахуючи вартості доставки авто в країну, вартість усіх платежів за таку машину складала би приблизно 250 євро.

Ми не будемо організовувати флеш-мобів, збирати підписи під петиціями чи намагатися домовитися з кимось в кулуарах. Ми вже висловили всі вимоги і пішли на всі можливі компроміси. То ж досить слів! Час розмов завершено – прийшов час диктувати умови!

Ми оголошуємо загальнонаціональну акцію громадянської непокори! 15 листопада 2018 року ми обмежимо рух транспорту у всіх регіонах країни. А ще продемонструємо на прикладі кількох пунктів пропуску через кордон з країнами-членами ЄС, як виглядатиме кількатисячна черга для оформлення угод купівлі-продажу автотранспорту з метою постановки на українську реєстрацію, щоб встигнути потрапити в «акційні» 90 днів. Також проведемо багатотисячний мітинг під Адміністрацією президента України з вимогою накласти вето на прийняті закони.

Далі ми почнемо гуртувати українців в першу Всеукраїнську громадянську платформу політичної дії «Сила виборців», яка сформує спільне бачення України, яку мають створити наступний президент та парламент, оберемо гідних кандидатів на ці представницькі мандати, профінансуємо їхні виборчі кампанії для приходу до влади та контролюватимемо виконання взятих ними на себе зобов’язань».

Активісти додали, що наперед повідомлять мешканців регіонів, де і о котрій годині перекриватимуть рух. На Рівненщині, найочевидніше, наступної п’ятниці зупинять трасу Київ-Чоп.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також