«Євробляхарі» знову перекрили дві міжнародні траси на Рівненщині

2601 0

Ми у соцмережах:

На Київ-Чоп сьогодні зранку. Фото - UA:Рівне

За словами Руслана Левчика, керівника рівненського осередку «АвтоЄвроСили», в яку входять власники автомобілів на іноземній реєстрації, вони перекриватимуть дороги міжнародного значення по всій країні, поки влада не виконає їхніх вимог.

 

Як і вчора, «євробляхарі» перекрили трасу Київ-Чоп поблизу АЗС «Сокар» у Білій Криниці Рівненського району та трасу Київ-Ковель – поблизу повороту на Орлівку Сарненського району.

Мітингувальники безперервно ходять пішохідними переходами. Сьогодні привезли з собою і «провізію»: їжу, дрова та бочки.

Як зазначає Руслан Левчик, підуть з доріг вони лише після того,  як Верховна Рада скасує прийняті два закони, які стосуються автомобілів на іноземній реєстрації.

А нагадаємо, позаминулого тижня депутати проголосували за документи, які, з одного боку, надають можливість розмитнити автомобілі будь-якого віку, привезені з-за кордону, з іншого, вводять жорсткі умови та високі штрафи для тих, хто не розмитнить авто.

«Євробляхарі» вимагають, аби ці закони повернули на доопрацювання, а з закону про акцизні ставки, зокрема, прибрали віковий коефіцієнт. Адже відповідно до закону, який ухвалили, чим старіший автомобіль, тим дорожче вартуватиме його розмитнення.

Пан Левчик стверджує, що люди, які застрягають у заторах через перекриття траси, мітингувальників все ж підтримують і мають можливість об’їхати перекриття бічними дорогами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також