Європейці дають вигідний кредит на утеплення шкіл

666 0

Ми у соцмережах:

Європейці дають вигідний кредит на утеплення шкіл

Мінфін дозволив міській владі Рівного скористатись кредитом НЕФКО — ця міжнародна фінансова організація пропонує майже сім мільйонів євро кредиту на LED-лампи для вуличного освітлення та на утеплення шкіл і дитсадків у Рівному. Але чи буде реалізовано цей проєкт — уже залежить від новообраної влади міста.

Про це повідомив міський голова Рівного Володимир Хомко:

— Три роки ми готували цей проєкт. Ці кредити НЕФКО — не бізнесові, а політичні. Попередні кредити, а реалізували вже спільно два проєкти з утеплення шкіл, брали під 4% в гривнях. Люди, які займаються бізнесом, розуміють, наскільки вигідний такий процент. Плюс до них ідуть гранти. Днями ми отримали наказ Мінфіну, який дозволяє Рівному взяти кредит НЕФКО на таких умовах.

Майже 6,8 мільйона євро — загальна вартість проєкту. З них 1,3 мільйона євро — грантові кошти, що даються нам безкоштовно і безповоротно для оплати послуг, закриття процентів й інших цілей відповідно до проєкту. Частина коштів піде на LED-освітлення, заміну всіх ламп та проведення нових ліній електропередач, де є проблеми з електропостачанням. Близько 5 мільйонів євро підуть на утеплення навчальних закладів міста. Відстрочка кредиту — 30 місяців.

Тепер потрібне лише погодження Рівненської міської ради та виконкому. Це вже робитимуть наші наступники, які прийшли до влади. Проте важливо, щоб вони погодили взяття кредиту НЕФКО до Нового року, бо інакше ми втратимо цю можливість.

Володимир Хомко каже, що місто не витратить на утеплення шкіл та заміну ламп ні копійки, адже кредит виплачуватиме за рахунок коштів, які вдасться зекономити на оплаті послуг з електропостачання і опалення після реалізації проєкту.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також