Євтушенко повернувся до Рівного, щоб стати добровольцем

6301 0

Ми у соцмережах:

Євтушенко повернувся до Рівного, щоб стати добровольцем

Молодий і енергійний політик Святослав Євтушенко, кілька років тому звільнившись із «Санкому», став усе менше з’являтися у публічному просторі Рівного. Згодом узагалі переїхав до Львова, де опікувався будівництвом сміттєпереробного заводу, а потім займався бізнесом. Однак після нападу Росії політик повернувся до Рівного і вступив у ряди добровольців.

Святослав Євтушенко, доброволець:

— Ще перед нападом Росії у мене була думка, що може бути війна. Однак я намагався відігнати її від себе. Після нападу на нас ворога 24 лютого моє життя карколомно змінилося. Оскільки Рівне — це моє рідне місто, то я одразу приїхав сюди зі Львова і пішов у добровольче формування. На строковій службі в армії я не служив, проте зі зброї умію стріляти.

Відповідно до правил, можна перебувати у добровольчому формуванні територіальної громади та займатися роботою. Однак насправді нереально працювати та ще й поєднувати це з участю в добровольчому формуванні територіальної громади. Бо добровольці мають дуже багато завдань із захисту громади. У нас щодня чергування на блокпостах та на взводних опорних пунктах. Разом із тим, кожного дня навчання зі стрільби, тактики та усього, що пов’язано з військовими операціями. Нас вчать воювати на відкритій місцевості, тримати оборону в лісі, зачищати територію від ворога та диверсійної роботи. Поки що я знаходжуся у Рівному, проте закон передбачає, що добровольці можуть брати участь у бойових діях та діяти на усій території України.

Останні події дуже вселяють віру в перемогу України. По-перше, ворог хотів окупувати нашу державу за три доби. Цього у Путіна не вийшло. Його війська узагалі ганебно відступили від околиць Києва. Після цього окупанти розпочали великий наступ на Донбасі та хочуть загарбати південь України. Усі бачать, скільки часу вже триває їхній наступ, окупанти зігнали величезну кількість війська, проте досі не отримали якихось суттєвих переваг на цьому напрямку. Щодня вони втрачають сили, техніку та людей. Мине небагато часу і українське військо піде в наступ, а ворог буде вигнаний з нашої землі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також