Феєрверк над озером у Рівному міг зашкодити рибі та птахам – біолог

967 0

Ми у соцмережах:

Феєрверк над озером у Рівному міг зашкодити рибі та птахам – біолог

Вибухи феєрверків, які 17 серпня запускали біля Городища Оствиця, могли зашкодити фауні озера, переконаний рівненський біолог.

Про це повідомляє «Рівне. Суспільне».

Вибухи феєрверків могли завдати шкоди рибі, птахам та плазунам, які мешкають в Басівкутському озері, переконаний рівненський біолог Ростислав Шикула. Організатори на його думку, не врахували екологічний фактор озера.

"Там зараз є момент гніздування, розмноження птахів, черепахи там є. Крім того водні безхребетні, ссавці дрібні, риба, яка глушиться цими вибухами салюту, розлякуються пташки, травмуються слухові апарати усіх чутливих до цього тварин: як підводних, так і надводних. Це було у вечірній час зроблено, коли уже усі пташки і водні ссавці знаходяться у спокої. Це заборонено робити", – сказав біолог.

Перед закупкою феєрверків, фірми, які займаються організацією свят, їх завжди випробовують, сказав організатор свята феєрверків Павло Дмитришин. Цього разу вони вирішили зробити це в громадському місці, аби дійством насолодилися рівняни.

"Це була демонстрація нової свіжої продукції, яка приїхала з Китаю. Це раніше робилося за закритими дверима і з моєї ініціативи, кажу, що ми це просто стріляємо в небо і люди цього не бачать, давайте зробимо свято феєрверків. Ми просто зробити те, що і так мали зробити в полі. Питання, що звірі злякалися, якби гримів грім в цей день, то звірі так само злякалися б. Я вам гарантую, що ті всі качки вони повернуться назад", – сказав організатор заходу Павло Дмитришин.

Під час заходу збирали також кошти на потреби бійцям, які перебувають на Сході країни, додав він. Загалом, організатори зібрали 6 тисяч гривень. За них планують придбати бензопилу та генератор для 56-ї мотопіхотної маріупольської бригади.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також