Фермер придбав для дітей Ноомі (ВІДЕО)

786 0

Ми у соцмережах:

Фермер придбав для дітей Ноомі (ВІДЕО)

Сергій Харечко із села Одринки на Рівненщині придбав для дітей ослицю на ім’я Ноомі. З його слів, тварина має спокійний характер, тому підходить для малечі, аби навчитись їздити верхи.

Фермер розповів Суспільному, як доглядає за Ноомі та що найбільше вона любить їсти.

Ослицю Сергій Харечко придбав у 2023 році. За словами чоловіка, ця тварина для місцевих жителів — екзотика:

- Коні перший раз як її побачили, то втікали, як блохи. Ще сусід казав: «Де ти взяв це чудо, я не міг коня на пашу вивести».

За словами власника, характер у Ноомі — спокійний, але впертий, їй не подобається лишатися наодинці. Полюбляють гратися з ослицею діти фермера. 3-річний син Захар може самостійно вивести її на пасовисько, а 10-річний Олександр часто їздить верхи:

- Вона добра, не буде битись. Зараз вже менше катаюсь на Ноомі, але як тільки тато купив, то не злізав.

Ноомі належить до африканської породи віслюків, їй шість років. Сергій Харечко розповів, що особливого догляду вона не вимагає. Доводиться лише часто обрізати копита, адже віслюки пристосовані до кам’янистої поверхні.

Вага Ноомі — близько 200 кг. За словами фермера, віслюки здатні перевозити вантаж, вага якого більша за їхню власну удвічі. Однак на Ноомі це не перевіряв. Харчується ослиця разом з іншими тваринами на фермі: коровами, свинями, бичками. Чоловік зазначив, що Ноомі полюбляє цупити в них їжу:

- Вона в мене їсть не більше, ніж коза. Я не переймаюсь, що давати їсти. В мене худоби багато, то вона піде до корови, там вкраде в однієї, іншої, в бичків покраде. Їй вистачає. Води поп’є та й все. Але найбільше любить пиріжки. Дай її понюхати пиріжка, то ти від неї не втечеш.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також