Фермери з усієї України обговорили на Рівненщині перспективи вирощування і переробки ягід

1495 0

Ми у соцмережах:

Фермери з усієї України обговорили на Рівненщині перспективи вирощування і переробки ягід

Понад 250 учасників з усієї України з’їхалися до Рівного на науково-практичну конференцію «Ягідництво та переробка в умовах воєнного стану: вчимося перемагати». Від Рівненщини взяли участь понад 20 суб’єктів господарювання .

Фермери, виробники замороженої продукції, представники розсадників та технологічних компаній обговорили перспективи вирощування і переробки, йшлося про нові сорти та способи догляду за лохиною, малиною, суницею, ожиною, кизилом.
Також опановували тонкощі заморожування і холодної логістики ягід.

Директорка  департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько зазначила, що впродовж останніх років у Рівненській області з'являються нові суб’єкти господарювання в галузі садівництва та ягідництва.

- На жаль, викликів у ягідників побільшало. Передусім, забезпеченість суб’єктів господарювання енергоресурсами. Тому сьогодні аграрна галузь потребує підтримки не тільки від державного, а й від місцевих бюджетів. Важливо, що в 2023 році буде і надалі працювати програма «Доступні кредити 5-7-9%», а також грантова ініціатива з розвитку садів і теплиць, – розповіла Надія Переходько.

У режимі онлайн виступили представники компаній з Польщі, які надали практичні поради для органічного бізнесу з власного досвіду – від саджанця до ягоди.

Від Рівненщини щодо обміну досвідом вирощування органічної малини від «А до Я» виступив головний агроном компанії «Дедденс Агро». Про організацію вантажних перевезень рефрижераторами поінформував співвласник групи компаній Renamax.

Організатори заходу - Медіа Група «Технології та Інновації», журнали «Ягідник» та «Садівництво та ягідництво».
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також