«Фіат» для городу

1965 0

Ми у соцмережах:

 «Фіат» для городу

Дубенчанин Федір Фурманчук упродовж двох років намагається зареєструвати пригнаний з Німеччини автомобіль, та все марно. На Рівненській митниці не видають довідку для реєстрації авто. Чоловік каже — це міні-вантажний автомобіль, на митниці стверджують — легковий. Різниця в сумі, яку доведеться заплатити за розмитнення, — 27 тисяч гривень. Тож поки що своє авто пан Фурманчук використовує лише для того, щоб доїхати на город.

Розповідає Федір Фурманчук: — Я працюю головою Птицької селищної ради Дубенського району. До її складу входить 8 сіл із населенням понад 3 тисячі осіб. Для того, щоб більш ефективно виконувати свою роботу, мені потрібен автомобіль. У невеликому селищному бюджеті коштів на його придбання не було. Тому я вирішив самотужки вирішити цю проблему. В 2007 році швагро пригнав мені з Німеччини міні-вантажний автомобіль «Fiat punto LKV». В Ягодині його розмитнили як вантажний автомобіль. У Луцьку отримав необхідний сертифікат відповідності і після цього привіз його до Рівного, аби отримати довідку, щоб поставити автомобіль на облік. І тут почалися проблеми. Після огляду автомобіля рівненські митники повернули мені документи і сказали, що він легковий. Відтак, за їхніми словами, я мав доплатити ще 27 тисяч гривень. Суму, за яку я міг придбати новенькі «Жигулі». У мене таких коштів не було і, зрештою, чому я мав платити, якщо за документами моє авто проходило як вантажне? На митниці до мене підійшов якийсь чоловікув цивільному, сказав, що знає про мою проблему, і пообіцяв її вирішити. Так, як це вирішується для тих, хто ганяє автомобілі на замовлення. Мовляв, 1000 доларів — і ніяких проблем не буде. Я не погодився — пішов на принцип. І тепер розумію, що в нашій державі перебороти корупцію неможливо. Вже майже два роки я звертаюся до чиновників різних рівнів. Не допомогли мені ні в прокуратурі, ні в СБУ. За цей час я написав їм вже 16 скарг. Дійшов навіть до Державної митної служби України, але ніхто допомогти вирішити мою проблему не може. Всі тільки знизують плечима. На митниці в Рівному мені порадили поїхати в Італію на завод виробника авто і взяти довідку, що воно справді вантажне. Це вже виглядає просто як знущання над пенсіонером. Що робити далі і куди звертатися — я вже не знаю.

Коментар Микола Маркевич, заступник начальника Рівненської митниці: — Існує поняття класифікації товарів. По цьому автомобілю на рівні центральної лабораторії Державної митної служби прийнято рішення, що він класифікується як легковий. Тому в цього чоловіка є два виходи. Перший — переоформити його як легкове авто. Або другий варіант — надати нам документи від завода-виробника, де буде вказано, що ця марка автомобіля у них була випущена як вантажна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також