Фіксований податок — один і різний для всіх

4970 0

Ми у соцмережах:

Фіксований податок — один і різний для всіх

Хочу дізнатися, чому податкова встановлює різні розміри ставок фіксованого патенту для підприємців, які здійснюють аналогічну діяльність і абсолютно нічим не відрізняються. Так, на ринку біля Будинку побуту в Рівному власникам однакових за розміром кіосків і з однаковим крамом фіксований патент обходиться по-різному. Кому 70 гривень за місяць, а кому й всі 100 гривень. Сподіваюся, що податкова через газету дасть конкретну відповідь на це запитання.

Хочу дізнатися, чому податкова встановлює різні розміри ставок фіксованого патенту для підприємців, які здійснюють аналогічну діяльність і абсолютно нічим не відрізняються. Так, на ринку біля Будинку побуту в Рівному власникам однакових за розміром кіосків і з однаковим крамом фіксований патент обходиться по-різному. Кому 70 гривень за місяць, а кому й всі 100 гривень. Сподіваюся, що податкова через газету дасть конкретну відповідь на це запитання. З повагою Анатолій С., торговець з ринку.

Коментує заступник начальника Державної податкової інспекції у Рівному, начальник управління оподаткування фізичних осіб Валентин Герман: — Насамперед зауважу, що розміри фіксованого податку для громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, встановлює не податкова, а орган місцевого самоврядування. В даному випадку — Рівенська міська рада. Востаннє вона це зробила 17 травня 2001 року. Встановлені нею розміри фіксованого податку за календарний, місяць, зокрема, залежать від місця розташування ринків (центральні та інші), від того, як саме здійснюється торгівля — з лотків, прилавків відкритого чи закритого типів, наметів, автотранспорту, контейнерів, та від кількості найманих працівників (за кожного найманого працівника підприємець сплачує додатково 50 відсотків від нарахованого йому розміру фіксованого податку). При цьому сам розмір фіксованого податку не може перевищувати 100 гривень. Для прикладу, біля рівенського Будинку побуту фіксований податок на роздрібну торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами з лотків відкритого типу, прилавків та морозильних камер становить 70 гривень. А, скажімо на таку ж торгівлю з контейнерів, лотків закритого типу, в тому числі й «черепашок» — 100 гривень. І само собою, плюс 50 відсотків від зазначеної суми за кожного найманого працівника. Це якщо говорити коротко і узагальнено. Щоб відповісти автору листа більш детально, не вистачає наданої ним інформації. За детальним роз’ясненням з будь-яких питань, пов’язаних з оподаткуванням, краще звертатися у відділ з роз’яснення податкового законодавства при ДПІ у місті Рівне або ж телефонувати 007 (дзвінки приймаються щоденно у робочий час).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також