Фізик Стівен Хокінг переконався в неможливості подорожей у часі після невдалої вечірки

1505 0

Ми у соцмережах:

Фізик Стівен Хокінг переконався в неможливості подорожей у часі після невдалої вечірки

Знаменитий британський фізик Стівен Хокінг влаштував випробування для мандрівників у часі: організував для них вечірку, розіславши запрошення після того, як подія відбулася.

Свято повинне було відбутися 28 червня 2009 року, однак гості з майбутнього не з'явилися. "Я там сидів досить довго і чекав, але ніхто так і не прийшов. Це було сумне видовище: професор Хокінг, оточений канапе і шампанським, з надією чекає, щоб відкрилися двері або ж крізь якусь лазівку в просторі в кімнаті з'явилася машина часу", — розповів 70-річний вчений. Тепер Хокінг впевнений, що в нього є "експериментальні докази того, що подорож у часі неможливий". При цьому він уточнив, що незважаючи на те, що, відповідно до загальної теорії відносності Ейнштейна, скривлення часу і простору для подорожі назад у часі можливі, таке скривлення викличе сплеск радіації, що знищить машину часу і, можливо, навіть сам простір і час. "У будь-якому разі ми всі подорожуємо в часі. При цьому ми можемо прискорити цю подорож: полетіти на високій швидкості на ракеті, а потім, повернувшись, знайти, що всі на Землі стали набагато старшими або взагалі померли", — підкреслив Хокінг.

НЛО з'являються лише "чокнутим" Журналісти поцікавилися і ставленням Хокінга до можливості існування інопланетян. "Ми вважаємо, що життя розвивається на Землі стихійно, а тому можливо, що так само стихійно життя може розвиватися і на підходящих для цього інших планетах Всесвіту. Але ми не знаємо, з якою імовірністю на будь-якій окремо взятій планеті може виникнути життя. Якщо вона надзвичайно мала, то ми можемо бути єдиною розумною формою життя в галактиці. Іншою можливістю, що лякає, може бути те, що розумні форми життя не тільки рідкісні, але ще й знищують самі себе після досягнення визначеної стадії розвитку технології", — розповів фізик. Як доказ цієї теорії Хокінг наводить той факт, що Землю дотепер не відвідували інопланетяни. За його словами, він не сприймає всерйоз заяви, що в НЛО літають інопланетяни: "Чому тоді вони з'являються лише "чокнутим" і безумцям?". Крім того, Хокінг нагадав, що ще одним свідченням того, що в межах кількох сотень світлових років від нас не існує ніякого розумного життя, є той факт, що проект SETI, який займається пошуком позаземного життя, за час своєї роботи так і не прийняв жодного інопланетного сигналу. "З огляду на те, що нас не відвідували протягом чотирьох мільярдів років, то вкрай малоймовірно, що прибульці з'являться найближчим часом", — підсумував вчений.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також