Флагшток для Рівного від Зеленського за три мільйони

4035 0

Ми у соцмережах:

У колажі використане фото телеканалу ITV

У Рівному на майдані Просвіти перед облдержадміністрацією хочуть встановити флагшток до 30-річчя Незалежності України — висотою 50 метрів і вартістю три мільйони гривень. Наразі точно не відомо, коли розпочнуть роботи і якою буде ця споруда. Але кошти з обласного бюджету уже передбачили. Втім, думки чиновників уже розділилися — хтось вважає, що флагшток символізуватиме єдність українців, а хтось волів би виділити ці мільйони на актуальніші потреби.

Ігор Ясенюк, голова бюджетної комісії обласної ради:

— Ця ініціатива надійшла персонально від голови ОДА Віталія Коваля, який отримав вказівку по вертикалі від президента. Ми б ці три мільйони ніколи не дали, бо в області є дуже багато садків і незавершених об’єктів, яким треба додати і мільйон, і півтора. Особисто мене як мешканця Рівного влаштовує і той флагшток, який є. Але президент і його вертикаль мають своє бачення того, як це має бути в комплексі.

Сергій Кондрачук, голова обласної ради:

— Для мене було дуже важливо встановити чесні правила гри при розподілі видатків бюджету. Кожна фракція подавала свої пропозиції, які були максимально задоволені сесією. Особисто я не маю права відхиляти пропозиції тієї чи іншої фракції, адже за кожною партією стоять виборці. Якщо партія «Слуга Народу» вважає, що їхні виборці найбільше потребують флагштока перед Рівненською ОДА за 3 мільйони гривень, то це їхнє право. Всі партії в обласній раді були в рівних умовах.

Депутати задовольнили пропозицію «ЄС» дати гроші на ремонт певних доріг, Радикальна партія просила кошти на медицину, а «Слуга Народу» — на флагшток. Всі прохання погодили.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА пояснює, що йдеться не лише про флагшток, а про облаштування місця для проведення урочистих заходів, тому флагшток має комплексно поєднуватися з майбутнім меморіалом Героям Небесної Сотні:

— Цьогоріч ми відзначаємо 30-річчя Незалежності України, і кожна область будує комплекс, де буде флагшток. Це будуть споруди заввишки 50 метрів, де майорітиме стяг України. Цей проєкт має на меті підкреслити єдність усієї України. Земельна ділянка, яка є під комплексом флагштоків в облраді, підходить для цього, тож ми розглядаємо варіант встановлення його саме тут.

Василь Мельник, заступник начальника обласного департаменту будівництва й архітектури, уточнює, що зараз ще рано говорити про точну вартість будівництва і тривалість робіт:

— При спорудженні попередньо потрібно вкластися в три мільйони гривень, які виділила обласна рада. Але ми ще не знаємо, з чого флагшток буде зроблений. Невідомо, буде це металева конструкція чи, приміром, бетонна.

Людмила Шатковська, заступниця голови ОДА, пояснює, що всі деталі будівництва будуть відомі після розробки проєктно-кошторисної документації:

— Проєктно-кошторисна документація на стадії розроблення. Після її отримання буде оголошено тендер на проведення робіт.

Дарія БОРИСОВИЧ.

У колажі використане фото телеканалу ITV з передачі "Про політику" з Сергієм Мінічем


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також